Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

D66 en GroenLinks hameren op stappen Dekker

18-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
NPO 930 520
D66 en GroenLinks hameren op stappen van staatssecretaris Sander Dekker (VVD) zodat op websites van de publieke omroep NPO reclame beperkt blijft. De twee partijen stellen dat Dekker de mogelijkheid openlaat voor zelfs meer reclame.
Ster-reclame
Een meerderheid van de Kamer had de bewindsman juist opgeroepen de regels voor online Ster-reclame te toetsen en desnoods aan te scherpen. Voor veel bezoekers van NPO-websites zijn de reclames erg irritant, aldus D66-Kamerlid Jan Paternotte. Daarnaast is voor de programma's al belasting betaald.
Maximaal 15 seconden
D66 en GroenLinks benadrukken dat reclame-uitingen bij de publieke omroep ,,beperkt in hoeveelheid en duur'' dienen te zijn. Volgens de regels mogen ze ook niet overheersen. Voor een videofragment is in totaal vijftien seconden toegestaan. Door de NPO en Ster is dat al opgerekt tot maximaal dertig seconden. Maar ook dit wordt soms al overschreden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!