Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

De Maand van het Bewegen: de laatste loodjes!

04-03-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Maand van het bewegen
Miljoenen Nederlanders brengen een groot deel van de dag zittend door, zowel op het werk als thuis. Daarom heeft Kassa de maand februari uitgeroepen tot De Maand van het Bewegen, om jou en je collega’s uit te dagen om meer te gaan bewegen.
Maar de maand februari is inmiddels voorbij en dus komt er ook een eind aan De Maand van het Bewegen. En tijd om de balans op te maken: zijn we daadwerkelijk meer gaan bewegen?
Kantoor in Utrecht
Speciaal voor Kassa is het volledige team van O-bureau uit Utrecht de uitdaging aangegaan. De mensen van O-bureau hebben vóór onze komst al een sportieve mindset – zo hebben eigenaren Hans en Rianne al een personal trainer en beklimt het team jaarlijks de Col de la Colombière in de Franse Alpen voor het goede doel – maar ze realiseren zich dat ze tijdens hun werk toch voornamelijk op hun bureaustoel zitten. En dus vinden ze het tijd om in actie te komen!
Na het verrassingsbezoek van personal trainer Mark Dakriet is het kantoor enthousiast van start gegaan. Er is direct een plan van aanpak gemaakt, er is een dagelijks beweegmomentje geïntroduceerd (before-the-lunch-crunch) en er wordt vaker een rondje gelopen tijdens de lunch. Ook verzorgt werknemer Natasja sinds enkele weken iedere maandagochtend een yogasessie voor haar collega’s die wel iets eerder naar kantoor willen komen. Ondertussen leven Hans en Rianne zich nog steeds uit bij hun eigen personal trainer.
Initiatieven en alternatieven
Dat het belangrijk is om meer te bewegen, realiseert niet alleen het kantoor in Utrecht zich. Diverse initiatieven in Nederland laten zien dat je met een beetje creativiteit en een hoop enthousiasme al een heel eind kunt komen.
Ook is het – als je daar fysiek toe in staat bent – niet onverstandig om voortaan de trap te pakken in plaats van de lift. Uit onderzoek blijkt onder meer dat je dan ca. zeven keer zoveel calorieën verbrandt.
Online doorgaan!
Op televisie is ‘De Maand van het Bewegen’ voorbij, maar je kunt natuurlijk nog steeds de uitdaging aangaan en meer bewegen! Kijk voor meer informatie in het dossier of op de speciale Facebook-pagina van De Maand Van .
Je vindt hier de richtlijnen, een logboek en speciale BeweegBingo-kaarten met daarop verschillende uitdagingen. En er zijn een kleine dertig video’s te vinden met simpele oefeningen die je meteen kunt uitvoeren. Let’s go!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!