Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Driekwart tandartsspaarders houdt geld over in spaarpotje

30-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
54 keer bekeken
  •  
tandarts_15.jpg
76% van de mensen die in 2015 geen aanvullende tandartsverzekering had maar spaarde voor de tandarts, heeft nog geld over in dat speciale tandartspotje. Ze hebben dus minder aan tandartskosten uitgegeven dan ze gespaard hebben. Dat stelt ixorg na analyse van de 7.190 spaarpotjes van hun klanten die maandelijks sparen voor de tandarts. Ze hebben gemiddeld nog 127 euro in hun spaarpotje staan. Dat geld verhuist overigens mee naar 2016 en blijft van henzelf.
Een ixorg klant die heel 2015 spaarde, legt gemiddeld een spaarpotje van 170 euro aan op jaarbasis. Toine Beljaars, directeur ixorg: “De spaarpotjes zullen in de laatste weken van december nog wel wat slinken maar het merendeel van onze klanten heeft eind 2015 nog geld over in zijn potje dat meegenomen wordt naar 2016. Als ze niet hadden gespaard maar een aanvullende tandartsverzekering hadden afgesloten, waren deze mensen hun hele jaarpremie kwijt geweest. Ondanks het feit dat de werkelijke tandartskosten lager waren dan die premie.”
Sparen voor de tandarts vaker geadviseerd
De Consumentenbond, vergelijkingssites en zelfs zorgverzekeraars adviseren het laatste jaar steeds nadrukkelijker om, als je een goed gebit hebt, te overwegen geen aanvullende tandartsverzekering af te sluiten maar te sparen voor de tandarts. Dat is goedkoper. Beljaars: “Maar met alleen sparen houden veel mensen toch een knagend gevoel. Want wat als ze een ongeval krijgen waarbij ze flinke schade aan hun gebit oplopen, bijvoorbeeld door een val of door een hockeybal tegen je gebit?
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!