Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Economisch herstel zorgt niet voor minder lege winkelpanden

16-09-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
leeg winkelpand 930x520
In een derde van de gemeentes zullen de lege winkelpanden leeg blijven. Zelfs het herstel van de economie en de stijging van de koopkracht kunnen dit niet rechtzetten, meldt het Financieele Dagblad.
Kleine gemeenten
In 111 van de 390 gemeenten zal de huidige leegstand in de winkelstraten niet veranderen. Vooral kleinere steden komen niet over de leegstand heen. Dit komt onder andere omdat er veel mensen verhuizen uit de gemeente of omdat de inwoners uitwijken naar nabijgelegen (grotere) steden.
Vernieuwing
In grote steden hebben vooral de faillissementen van grote ketens hun sporen achtergelaten, maar deze leegstand bracht een push voor vernieuwing. Zo zijn bijna alle vestigingen van het failliete warenhuis V&D in de grote steden overgenomen door een nieuwe huurder, van internationale retailers tot lokale ondernemingen.
Urgentie voor verbetering
In kleinere steden staat het oplossen van de leegstand wel op de agenda, maar van iets concreets is meestal geen sprake. Frank Verwoerd, onderzoeksmanager van vastgoedconsultancy Dynamis, vindt dit opvallend. Hij pleit voor verbetering van het winkelstraatbeeld, omdat de leegstand negatieve effecten kan hebben voor de winkels die er nog wel gevestigd zijn.
Bron: Financieele Dagblad
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!