Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Europarlement stemt in met 'afschaffen' roaming in EU

07-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
telefoon smartphone bellen 930 520
Het Europees Parlement heeft donderdag ingestemd met het verlagen van onderlinge roamingtarieven voor providers. De goedkeuring betekent dat  iedere Europeaan vanaf 15 juni zijn normale data- en belbundel kan gebruiken op vakantie in een ander EU-land. Het was volgens het Parlement de laatste hobbel om de roamingtarieven vanaf komende zomer af te schaffen.
Providers onderling
De maatregel gaat niet om tarieven voor eindgebruikers, maar om de tarieven die providers elkaar in rekening brengen als klanten roamen op hun netwerken. Door de onderlinge roamingtarieven voor providers te verlagen, zijn providers in sommige landen, waaronder in de Benelux, minder geld kwijt aan het afschaffen van de roamingtarieven dan ze anders zouden zijn. Hiermee verliezen ze geld, als hun klanten meer naar het buitenland gaan dan dat gebruikers uit het buitenland op hun netwerk komen roamen.
Tarief daalt, meer data
Het maximale tarief voor data ligt op 7,70 euro per gigabyte vanaf 15 juni. De komende jaren wordt dit in stappen verlaagd tot aan slecht 2,50 euro per GB in 2020. Doordat providers straks geen extra geld meer in rekening mogen brengen voor roaming, zullen veel providers dan de databundels die in eigen land geldig zijn, laten gelden voor de hele Europese Unie. Dat zou dus betekenen dat je per 7,70 euro die je betaalt aan abonnementskosten, je twee gigabyte internet hebt in het buitenland.
Bron: Tweakers.nl

Meer over:

internet, roaming, eu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!