Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Extra treinen naar de nog koude zee

26-05-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
reddingsboeien strandwacht lifeguard 930x520
De NS heeft vrijdagmiddag extra treinen ingezet tussen Haarlem en Zandvoort aan Zee. Dit in verband met ,,de weersomstandigheden'', staat op de site. Veel mensen zoeken verkoeling aan het strand. De Reddingsbrigade waarschuwt wel dat het water nog te koud kan zijn.
Nog niet overal aan het werk
De Reddingsbrigades zijn nog niet overal aan het werk dit weekend, al wordt het erg warm. In de regio Den Haag betrekken de strandwachten wel al de posten omdat ze rekenen op veel badgasten.
Kramp en onderkoeling
Het zeewater is nog wel te koud en dat betekent kans op kramp en onderkoeling. Ook mensen met hartaandoeningen kunnen nog maar beter niet gaan zwemmen. De strandwachten adviseren verder goed in te smeren en kleine kinderen een gratis polsbandje om te doen waarop een telefoonnummer kan worden geschreven.
Extra waterposten en gratis zonnebrandcreme
Sommige buitenfestivals kondigen extra waterposten en gratis zonnebrandcreme aan. Ook plaatsen organisaties van evenementen meer tenten, om schaduwplekken te creëren. AN
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!