Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Brussel geeft Facebook boete van 110 miljoen

18-05-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
WhatsApp Logo 930 520
Facebook moet een boete van 110 miljoen euro betalen omdat het misleidende informatie heeft verstrekt rond de overname van de populaire chatdienst WhatsApp in 2014. Dat heeft de Europese Commissie donderdag laten weten.
Gebruikersgegevens
Toen Facebook toestemming vroeg voor de overname van WhatsApp, liet het de toezichthouder weten dat de gebruikersgegevens van de twee diensten niet automatisch aan elkaar gekoppeld zouden worden. In augustus vorig jaar voerde het bedrijf een wijziging van de algemene voorwaarden door die dat toch mogelijk maakt.
Helder signaal
De Europese Commissie maakte in december al haar bezwaren tegen de gang van zaken kenbaar aan Facebook. ,,Het besluit van vandaag geeft een helder signaal af aan bedrijven dat zij moeten voldoen aan alle aspecten van de fusieregels van de EU, ook de verplichting om juiste informatie te verstrekken'', aldus mededingingscommissaris Margrethe Vestager. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!