Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Belbus: Gemeente Eindhoven draait onterechte parkeerboete niet terug

  •  
17-12-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
302 keer bekeken
  •  
boete.jpg
De Belbus staat deze week op het Wilhelminaplein in Eindhoven. Peter Lems parkeerde hier afgelopen oktober zijn auto en kreeg het aan de stok met de gemeente Eindhoven. Want wat is er gebeurd? De gemeente geeft hem onterecht een boete, terwijl Peter gewoon heeft betaald.
1 minuut verschil
Uit de tijd op de bon en de tijd op de kwitantie, blijkt dat Peter één minuut voor het uitschrijven van de boete al aan de parkeerpaal heeft geprobeerd te betalen. Die betaling mislukte, maar de kwitantie heeft Peter nog. Hij probeert het nog een keer en drie minuten later lukt het betalen wel. Wat hij dan nog niet weet, is dat de parkeerwachter op dat moment al een bon heeft uitgeschreven.
Handhaver
Vanaf de parkeerplek is makkelijk te zien dat Peter aan het betalen was. Een collega van Peter, Gert-Jan van den Heuvel, heeft gezien hoe de parkeerwachter een bon uitschreef terwijl Peter stond te betalen. Peter gelooft zijn collega niet wanneer hem verteld wordt dat hij een bon heeft gekregen. Peter gaat niet eens naar zijn auto om te kijken. Helaas blijkt de collega aan het eind van de avond toch gelijk te hebben.
Bezwaar
Hoewel Peter kwitanties en een getuigenverklaring heeft, doet de gemeente niets met zijn bezwaar. Volgens de gemeente heeft de parkeerwachter goed opgelet en is de boete terecht opgelegd. Had meneer Lems maar op tijd moeten betalen. Ten einde raad neemt Peter contact op met de Belbus.
Bezoek
Gemeentesecretaris Marco Wilke geeft toe dat het systeem niet goed heeft gewerkt. Hij weet niet wat er precies fout is gegaan, maar dát er iets mis is gegaan, dat mag duidelijk zijn. De boete wordt kwijtgescholden en de gemeente gaat lering trekken uit dit incident.
Hulp
Heb jij ook de Belbus nodig? Mail belbus@vara.nl of twitter @kassa_vara .
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!