Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Gestage groei Duitse economie

20-06-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
duitsland vlag930x520
De Duitse economie zal de komende tijd gestaag doorgroeien, waarbij het groeitempo in 2018 nog iets verder zal aantrekken. Het vooraanstaande economische onderzoeksinstituut Ifo meldt dat in een rapport over de Duitse economie.
Consumentenbesteding
Sterke De groei van de grootste economie van Europa wordt voor dit jaar geraamd op 1,8 procent en voor volgend jaar op 2 procent. Eerder werd uitgegaan van respectievelijk 1,5 en 1,7 procent. Volgens het Ifo-instituut zijn vooral de sterke consumentenbestedingen en de grote bedrijvigheid in de bouwsector aanjagers van de groei. Ook de export zal een bijdrage leveren, geholpen door de aantrekkende economie in Europa en de rest van de wereld.
Werkloosheid neemt af
De vooruitzichten voor de Duitse arbeidsmarkt blijven onverminderd goed, aldus het Ifo. Wel zal de huidige sterke stijging van de werkgelegenheid wat gaan afzwakken. De werkloosheid neemt echter nog verder af de komende tijd, denken de onderzoekers. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!