Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Grote banken verlagen hypotheekrentes

18-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hypotheek 930 520
De vier grote banken in Nederland verlagen hun hypotheekrentes in aanloop naar de voorjaarspiek bij de aanvragen van hypotheken. Dat constateert De Hypotheekshop.
'Scherpe posities'
Vooral bij de rentevaste tienjaarshypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) nemen de banken ,,scherpe posities'' in. Dat is het belangrijkste segment voor banken. Begin april kwam Rabobank met zijn BasisHypotheek. Kort daarna reageerden ING en ABN AMRO en zaterdag kwam SNS Bank met een flinke verlaging van de rente. De gemiddelde rente van een rentevaste tienjaarshypotheek met NHG ligt nu op 1,89 procent.
'Stijiging onwaarschijnlijk'
Volgens De Hypotheekshop kunnen de rentes omlaag door de aanhoudende daling van de kapitaalmarktrente, onder meer als gevolg van de toenemende geopolitieke spanningen rond Syrië en Noord-Korea. Daarnaast neemt ook de concurrentie op de markt toe, door toetreding van pensioenfondsen en verzekeraars. Een stijging van de hypotheekrente op korte termijn lijkt hierdoor niet waarschijnlijk. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!