Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Grote zorgen ministerie over verschil scholen

12-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
schoolkinderen_studenten_930x520
De kwaliteitsverschillen tussen scholen en opleidingen baren demissionair minister Jet Bussemaker en staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) ,,grote zorgen". Uit een woensdag verschenen jaarverslag van de Inspectie van het Onderwijs blijkt dat door de verschillen veel talenten van leerlingen onbenut blijven.
Kansenverschillen
,,We vinden het ongewenst dat op bepaalde scholen niet al het aanwezige talent tot bloei komt, doordat leerlingen of studenten niet alle kansen krijgen in de klas’’, aldus de bewindslieden in een reactie. ,,Het feit dat het van je school afhangt of je talenten volledig worden benut, zorgt voor kansenverschillen tussen leerlingen op verschillende scholen. Dat is uiterst ongewenst."
Schoolbesturen
Bussemaker en Dekker kijken ,,nadrukkelijk" naar de rol van schoolbesturen om de verschillen te verkleinen. Zij zouden hun middelen anders moeten gaan inzetten; meer gericht op de plekken waar de kwaliteit achterblijft. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!