Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Hinder verwacht: vrijdagochtend nieuwe acties treinpersoneel

22-06-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
spoorwegen overweg trein 930 x 520
Treinreizigers moeten vrijdagochtend rekening houden met vertragingen. Leden van vakbond FNV Spoor leggen tussen 05.00 en 10.00 uur het werk neer op station Arnhem. Mogelijk vertrekken daardoor vanaf die locatie minder of geen treinen. Ook het treinverkeer vanuit Nijmegen kan last ondervinden, denkt FNV.
Werkgelegenheid
FNV Spoor telt ruim 6000 leden. Hoeveel er in Arnhem meedoen aan de staking wordt pas vrijdagochtend duidelijk. De actievoerende NS-werknemers willen dat de Nederlandse Spoorwegen weer meebieden op de concessies voor regionale lijnen en stoppen met de werkgelegenheid uit de regio’s weg te halen. Ze vinden ook dat de NS de werkgelegenheid van de winkels en horeca op stations in eigen beheer moet houden en ze willen dat er op alle dubbeldekkers twee conducteurs worden ingezet.
Maandag voerde treinpersoneel ook actie, op de stations in Zwolle en Den Haag. Er vielen die dag ruim dertig treinen uit, maar er reden nog altijd veel treinen.
NS: raadpleeg reisplanner
Een woordvoerder van de NS raadt reizigers aan rekening te houden met hinder en de reisplanner te raadplegen. Volgens hem kan de overlast zich uitbreiden tot andere delen van het land. Hij benadrukt dat de NS FNV Spoor nadrukkelijk uitnodigt om in gesprek te gaan. ,,Eerdere verzoeken om in gesprek te gaan zijn door FNV Spoor helaas afgewezen.'' De NS doet een dringend beroep op FNV af te zien van acties.
Staatssecretaris niet blij met actie die reiziger treft
Staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur en Milieu) vindt het jammer dat er weer een staking is. Ze had liever gezien dat de vakbond een actie zou houden die de reiziger niet zou treffen. Verder wijst ze erop dat binnen de NS nog met de ondernemingsraad wordt gesproken over de verkoop van de winkels op het station. En ze vindt het logisch dat de NS zich richt op het hoofdrailnet na het schandaal rond de aanbesteding van een regionale lijn in Zuid-Limburg.

Meer over:

acties, ns, fnv, spoor
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!