Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Honderden gedupeerden door niet geleverde mediaspelers van Nonstopplayer

15-04-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
116 keer bekeken
  •  
televisie tv 930 x 310
Het regende honderden klachten bij Kassa en de Consumentenbond over de bedrijven Nonstopplayer.com en Connexplay.com, allebei onderdeel van MultiMediaExpert B.V. Dit bedrijf verkoopt mediaplayers waarmee je de nieuwste films en series op je televisie kunt streamen. Klanten hebben medio maart het kastje besteld, maar hebben nooit iets ontvangen.
Advertentie
Erik Mölling is één van de honderden gedupeerden. Hij heeft geen kastje gekregen en hij heeft zijn geld nog niet terug. Op Facebook zag hij een advertentie voorbijkomen van Nonstopplayer. “Normaal gesproken ben ik vrij kritisch, maar ik werd helemaal meezogen in de campagne. Toen ik op de website een aanbieding zag die tot middernacht gold, heb ik het direct besteld.” Bij Mölling gingen de alarmbellen rinkelen toen hij geen bevestigingsmail kreeg, maar een mail vanuit een Gmail-account met inloggegevens waar hij zijn bestelling kon volgen.
DIT is TV
Onbekend zijn we niet met dit fenomeen. In augustus vorig jaar besteedden we aandacht aan DIT is TV . Gedupeerden moesten maanden wachten op hun kastjes, kregen hun geld niet terug of moesten daar heel erg lang op wachten. Bovendien was de vraag of deze kastjes wel of niet illegaal zijn.
Is streamen illegaal?
Nonstopplayer maakt gebruik van software waarmee je via verschillende links content kunt bekijken die uit illegale bron verkregen zijn. In Nederland is het op dit moment niet illegaal om als consument content uit illegale bron te streamen, waar illegale content downloaden (waarbij wél een kopie wordt opgeslagen) al wel verboden is.
Bij het Europese Hof van Justitie ligt een zaak die Stichting Brein heeft aangespannen om voorgeprogrammeerde mediaplayers die een software bevatten te verbieden. Deze kastjes bevatten namelijk software die online te downloaden is, waarmee je vervolgens toegang hebt tot de nieuwste films en series. Op dit moment vallen mediaplayers die streamen niet onder het illegaal downloadverbod. Maar als het aan Brein ligt gaat dat wel gebeuren. Op 26 april doet het Europese Hof uitspraak over deze kwestie.
Consumentenbond
Joyce Donat van de Consumentenbond geeft aan dat het niet de eerste keer is dat zij klachten krijgen over bedrijven die voorgeprogrammeerde mediaplayers verkopen. De klachten zijn vrijwel altijd dat klanten de mediaplayer nooit krijgen, dat het kastje niet werkt of dat de software al vrij snel na ontvangst geüpdate moet worden.
De Consumentenbond probeert nu om de eigenaar van Nonstopplayer te bewegen om het beloofde product alsnog te leveren. Al is nog maar de vraag of het zin heeft als het Europese Hof besluit dat de kastjes illegaal zijn.
De Consumentenbond is echter sceptisch over de belofte en houdt de ontwikkelingen in de gaten.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!