Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kinderopvang vreest faillissementen

08-06-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Kinderopvang_930x520
De kinderopvang vreest een nieuwe crisis. Juist nu meer ouders voor de opvang kiezen, krijgt de branche te maken met strengere eisen. Die gaan volgens de sector leiden tot een nieuwe golf van faillissementen, zo meldt het AD.
Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang
Het aantal kinderen in de opvang neemt voor het eerst in jaren fors toe, blijkt uit cijfers van het CBS. De branche vreest echter een nieuwe klap: de wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang (IKK). Volgens de nieuwe wet moet per 1 januari voor elke drie baby’s een pedagogisch medewerker aanwezig zijn. Dat aantal ligt nu nog op vier.
Doorberekenen
,,De intenties van de wet zijn goed, maar de veranderingen zorgen voor enorme extra kosten'', zegt Saskia Speelman namens de Brancheorganisatie Kinderopvang in de krant. ,,De meeste bedrijven zullen dat moeten doorberekenen aan de ouders, omdat ze na de afgelopen jaren compleet door hun reserves heen zijn.''
Bron: AD

Meer over:

kinderopvang, ikk, cbs
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!