Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Klachten over prijsafspraken McDonald's

05-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
210 keer bekeken
  •  
big mac hamburger mcdonalds 930x520
Hamburgers van McDonald's zijn vaak duurder in franchisevestigingen dan in eigen restaurants van de fastfoodketen. Volgens consumentenorganisaties in Frankrijk, Duitsland en Italië komt dat door oneerlijke afspraken die het bedrijf maakt met zijn franchisenemers.
Mededingingsautoriteiten
De belangenbehartigers hebben hun bezwaren op papier gezet en naar de relevante mededingingsautoriteiten gestuurd. Dat meldt persbureau Reuters, dat de documenten heeft ingezien. McDonald's zelf weerspreekt de aantijgingen, en stelt dat franchisenemers zelf hun prijzen vaststellen.
Vier op de vijf
Wereldwijd zijn vier op de vijf vestigingen van McDonald's in handen van zelfstandige ondernemers, die een franchiseovereenkomst met het Amerikaanse bedrijf hebben. McDonald's leent niet alleen zijn naam aan die restaurants, maar helpt ook bij het vinden van locaties, contacten met toeleveranciers en training en opleiding. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!