Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Meeste vaderdagcadeaus pakken goedkoper uit'

16-06-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
cadeaus kerst sinterklaas 930x520
Veel vaderdagcadeautjes zijn dit jaar iets goedkoper dan vorig jaar. Dit heeft het economisch bureau van ING uitgedokterd. Alcoholische dranken, die volgens een ander onderzoek het populairste geschenk zijn, gingen wel in prijs omhoog.
Minder prijzig
Voor boeken en kleine gereedschappen hoeft nu gemiddeld bijna 1 procent minder neergeteld te worden. Aftershave en parfums zijn 1,5 procent voordeliger en wie kleding geeft is relatief zelfs meer dan 4 procent minder kwijt dan een jaar terug.  Bier of een fles gedestilleerd is daarentegen circa 1 procent duurder geworden. Alleen voor sportartikelen constateert ING een hogere inflatie, daarvoor moet je nu bijna 3 procent extra betalen.
Moederdag wint
Toch is het niet zo dat alle vaders zondag op giften van hun kroost kunnen rekenen. Iets minder dan de helft van de Nederlanders doet iets aan dit feest en 82 procent daarvan koopt ook echt wat, zo wijst een enquête onder ruim 1200 mensen door retailonderzoeker Q&A uit. Daarmee moet Vaderdag het in waardering duidelijk afleggen ten opzichte van Moederdag.
Alcohol vaak geschenk
Ruwweg een kwart van de gegeven cadeaus betreft een alcoholische drank. Ook verzorgingsproducten en bijvoorbeeld snoepgoed of tuinartikelen doen het goed, aldus Q&A. Over het bedrag dat zo'n aardigheidje voor de papa's en schoonvaders mag kosten zijn de meningen verdeeld. Volgens ING wordt gemiddeld zo'n 25 euro besteed, Q&A houdt het op ruim 30 euro. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!