Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Meningokokbacterie veroorzaakt steeds meer ziektegevallen

26-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP_ziek_930x520
De meningokokbacterie die kan leiden tot bijvoorbeeld hersenvliesontsteking zorgt voor steeds meer ziektegevallen in Nederland. Dat meldt het AD. Sinds oktober 2015 overleden negen mensen door deze bacterie. Het RIVM denkt dat een aanpassing van het vaccinatieprogramma in Nederland de opkomst van de bacterie kan tegenhouden.
Meerdere vaccins mogelijk
In de eerste drie maanden van 2017 zijn 24 besmettingen gemeld met deze bacterie. In 2016 werden vijftig Nederlanders ernstig ziek. Tot drie jaar geleden waren er slechts vier ziektegevallen gemiddeld per jaar. Een team van deskundigen praat binnenkort bij het RIVM over de mogelijkheden om het vaccinatieprogramma in Nederland aan te passen. Meerdere vaccins zijn beschikbaar. Een onderzoeker van het RIVM suggereerde vorig jaar al dat het vaccinatieprogramma aangepast zou kunnen worden om deze bacterie met de naam 'meningokokken type W' te stoppen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!