Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Microsoft: regeringen moeten wakker worden

15-05-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930 x 520 microsoft
Regeringen moeten de internationale ransomware-aanval zien als een wake-upcall, schrijft Microsoft op zijn blog. Als een overheid een zwakke plek in een computersysteem vindt, moet die meteen met de rest van de wereld worden gedeeld. Het bedrijf wil dat er een 'Digitale Conventie van Genève' komt, een wereldwijd verdrag om burgers te beschermen.
WannaCrypt
Microsoft reageert op de ransomware WannaCrypt, die de afgelopen dagen bedrijven en mensen over de hele wereld heeft gedupeerd. De daders gebruikten een kwetsbaarheid in Windows. De zwakke plek was gevonden door de Amerikaanse geheime dienst NSA, die dit daarna voor zich hield. De kennis werd gestolen en onlangs via WikiLeaks naar buiten gebracht. Microsoft stuurde een patch (reparatie), maar niet alle bedrijven en consumenten hebben die geïnstalleerd.
Dezelfde regels als bij echte wapens
Microsoft vindt dat in cyberspace dezelfde regels moeten gelden als bij echte wapens. ,,Stel dat sommige Tomahawk-raketten van het Amerikaanse leger worden gestolen'', aldus het bedrijf. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!