Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nederlanders leveren vaker lampen in voor recycling

24-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930x520_lamp
Nederlanders leverden vorig jaar 3887 ton aan lampen en verlichtingsarmaturen in voor recycling. Dat is ruim 8 procent meer dan een jaar eerder. Volgens de stichting Lightrec is de toename onder meer te danken aan de uitbreiding van het inzamelnetwerk. Ook voorlichting binnen de bouw- en sloopsector speelde een rol.
Meer inzamelbakken
LightRec is een initiatief van producenten en importeurs van lichtbronnen met als doel het milieuverantwoord inzamelen en recyclen van verlichtingsapparatuur. Dat gebeurt via uitvoeringsorganisatie Wecycle. Momenteel is volgens de organisatie in vrijwel elke supermarkt of doe-het-zelfzaak een Wecycle-inzamelbak te vinden. In totaal zamelde LightRec via Wecycle 1,8 miljoen kilo lampen in, waaronder 1,3 miljoen kilo aan tl-buizen en 0,3 miljoen kilo aan spaarlampen. Naast lampen zamelde Wecycle 2,1 miljoen kilo aan armaturen in, zeker 11 procent meer dan vorig jaar. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!