Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Nederlandse consument is relatieve optimist'

01-08-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930x520_winkelstraat
Nederlandse consumenten waren de afgelopen veertien jaar structureel positiever over de economie dan het Europese gemiddelde. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag.
Hoger dan EU
Het consumentenvertrouwen ligt in Nederland vooral in economisch gunstige tijden aanzienlijk hoger dan het gemiddelde in de EU. In periodes van pessimisme lopen de scores meer naar elkaar toe. Het verschil ontstaat vooral doordat Nederlandse consumenten in tijden van optimisme gunstiger oordelen over de algemene economische situatie en de werkloosheid dan het EU-gemiddelde, aldus het CBS.
Sparen
Verder verwachten Nederlanders over het algemeen meer geld opzij te kunnen leggen dan andere Europeanen. Die verwachting zegt echter niets over het daadwerkelijke spaargedrag. In Nederland wordt slechts iets meer gespaard dan gemiddeld in Europa.
Scandinavische consumenten zijn het meest optimistisch van alle EU-burgers. In Griekenland ligt het vertrouwen in de economie structureel het laagst. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!