Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nieuw systeem laat reizigers inchecken met hun telefoon

17-08-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930x520_ovchipkaart
Dit jaar komt er een nieuw systeem op de markt, waarmee je met je smartphone kan in- en uitchecken. Een kleine groep mensen kan dan met hun telefoon reizen met het OV.
‘Smart-OV’
Met het nieuwe ‘Smart-OV’-systeem kan er gebruik gemaakt worden van een telefoon om in en uit te checken met het openbaar vervoer. Dat vertelt Bart Schmeink, voorzitter van Coöperatie Openbaar Vervoerbedrijven, in een interview met Trouw. Nog voor het einde van het jaar moet dit nieuwe systeem mogelijk zijn.
Aanmelden
Smart-OV is slecht voor een kleine groep beschikbaar. Ongeveer tienduizend mensen, die klant zijn bij KPN of Vodafone, kunnen gebruik maken van het nieuwe systeem.
Reizigers moeten zich aanmelden met een OV-chipkaartaccount. Vervolgens moet er een app gedownload worden. Als dit gedaan is kan de telefoon op dezelfde manier gebruikt worden als een OV-chipkaart.
Bankpas
Of het in 2017 ook mogelijk is om met je bankpas te betalen, is nog niet duidelijk. Volgens Schmeink komt dit omdat banken nog terughoudend zijn.
Bron: Trouw
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!