Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

NPO wil hd-kwaliteit voor tv-zenders in ether

18-06-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
NPO_08.jpg
De Nederlandse Publieke Omroep wil zijn televisiezenders NPO 1, 2 en 3 vanaf 2017 in hoge kwaliteit aanbieden via de ether. NPO-bestuurder Henk Hagoort zei donderdag op het Mediapark Jaarcongres te willen innoveren in ethertelevisie. Zo houden kijkers keuze tussen verschillende aanbieders van televisie, aldus Hagoort.
Digitenne
Digitenne is een aanbieder van digitale ethertelevisie. Als het aan de NPO ligt, kunnen kijkers vanaf 2017 nog steeds via de ether kijken, maar dan in hd-kwaliteit. De drie publieke televisiezenders blijven gratis te ontvangen via de ether. Volgens Hagoort is de consument winnaar ,,met meer keuze tussen aanbieders en meer kwaliteit op het beeldscherm".
Terugkijkdienst
Door nieuwe digitale technologie krijgen kijkers via de ether de mogelijkheid tot interactieve televisie waardoor ze bijvoorbeeld kunnen meedoen aan programma's of extra informatie kunnen opvragen. De NPO onderzoekt de mogelijkheden om ook de terugkijkdienst NPO Gemist aan te bieden via de ether.
Distributiemogelijkheden
Voorwaarde voor hdtv via de ether is het verkrijgen van nieuwe zendvergunningen en nieuwe frequenties. Het ministerie van Economische Zaken beslist hier binnenkort over. De NPO ziet graag dat er meerdere distributiemogelijkheden en dus keuzemogelijkheden voor de consument blijft bestaan, naast kabeltelevisie en IPTV. ANP

Meer over:

npo, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!