Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

NS overweegt 'spitsheffing' in te voeren

12-06-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
83 keer bekeken
  •  
trein dubbeldekker 930x520
De Nederlandse Spoorwegen zien een spitsheffing als een maatregel om de drukte in de spits te beteugelen.
'Slimme prijsprikkels'
De Telegraaf meldde zaterdag dat de NS invoering van de heffing overweegt. "Dat is op dit moment een idee, wat ons betreft ligt alles op tafel. Wij spreken trouwens liever van 'slimme prijsprikkels', omdat het niet alleen gaat over extra betalen in de spits, maar bijvoorbeeld ook over minder betalen in de daluren", aldus een woordvoerder. Verschillende politici (CDA, PVV, D66) hebben in de Telegraaf geen goed woord over voor de eventuele invoering van een spitsheffing.
Reiziger mag meedenken
De NS roept reizigers op mee te denken over maatregelen om de spitsdrukte op het spoor te beteugelen. Er is al een denktank met experts en belanghebbenden actief op dat gebied, maar meer ideeën zijn welkom, zegt een woordvoerder van de Spoorwegen. ,,Wij weten het als NS ook niet allemaal."
Andere ideeën om de spoorspits te ontlasten zijn volgens de woordvoerder: meer en vaker treinen laten rijden, betere afstemming met ander openbaar vervoer en het laten rijden van licht materieel (lightrail) op bestaand spoor. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!