Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Onderzoeksraad kijkt of breder onderzoek spoorovergangen nodig is

30-03-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP_spoorwegovergang_930x520
De Onderzoeksraad voor Veiligheid gaat verkennen of een breder onderzoek naar de veiligheid van onbewaakte spoorwegovergangen nodig is. De vraag is vooral of dat tot nieuwe inzichten zal leiden over het verbeteren van de veiligheid. Een woordvoerder van de raad bevestigde woensdag een bericht hierover van NU.nl.
Harlingen
Aanleiding is de botsing tussen een trein en een auto in Harlingen afgelopen maandag. Daardoor kwamen een 31-jarige vader en zijn 3-jarige zoontje, die in de auto zaten, om het leven. In februari was er ook al een aanrijding tussen trein en auto, zonder slachtoffers, op deze spoorwegovergang.
Breder onderzoek
De Onderzoeksraad deed eerder al een verkennend onderzoek in Harlingen om te beoordelen of uitgebreider onderzoek naar het ongeval nodig is. De uitkomst daarvan is dat nu niet alleen dit specifieke ongeluk wordt bezien, maar dat wordt gekeken of een breder onderzoek zo'n meerwaarde heeft dat het zal leiden tot nieuwe inzichten en aanbevelingen om de veiligheid te verbeteren.
Knoop doorgehakt
Op basis van de verzamelde informatie wordt over een aantal weken een knoop doorgehakt. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!