Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Ook bijwerking aspirientje melden'

19-09-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Pillen_6_13.jpg
Het Nederlandse bijwerkingencentrum Lareb wil beter inzicht krijgen in de bijwerkingen van geneesmiddelen en gezondheidsproducten die bij de drogist verkrijgbaar zijn. De drogisterijbranche en Lareb starten daarom maandag een campagne om consumenten op te roepen onbekende bijwerkingen van zogeheten zelfzorggeneesmiddelen, zoals pijnstillers, hoestmiddeltjes en hooikoortspillen, altijd te melden. Dat heeft het Lareb donderdag bekendgemaakt.
'Belangrijk'
Lareb-directeur Agnes Kant wil dat duidelijk wordt hoe belangrijk het melden van bijwerkingen is, ook bij medicijnen die zonder recept verkrijgbaar zijn. Zo is volgens haar gebleken dat antischimmelmiddelen de werking van antistollingsmiddelen kunnen ontregelen. Maar het is ook van belang dat slikkers van maagzuurremmers weten dat hun tong kan verkleuren, aldus Kant.
Het melden van bijwerkingen kan leiden tot het aanpassen van de bijsluiter of zelfs verandering van de samenstelling van het middel, aldus het Lareb.
Zo'n 2600 drogisterijen doen volgende week met flyers en posters mee aan de campagne. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!