Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Patiënt kan zich beter informeren over fysiotherapeut en diëtist

19-06-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
anp fysiotherapie 930 520
Patiënten krijgen voortaan een scherper beeld van de prestaties van onder andere fysiotherapeuten en diëtisten en hun behandelmogelijkheden. Ze kunnen daardoor beter kiezen, hoopt minister Edith Schippers van Volksgezondheid.
Internetplatform
Schippers heeft met de patiënten, de zorgverzekeraars en de zogeheten paramedici zelf afgesproken dat er een internetplatform komt waarop patiënten informatie kunnen vinden over hun aandoening en wat paramedici daaraan kunnen doen. Deze zorgverleners, waar ook ergotherapeuten, huidtherapeuten, logopedisten en oefentherapeuten bij horen, gaan hun behandelingen voortaan beter op elkaar afstemmen en omschrijven. Daardoor kunnen zorgverzekeraars beter vergelijken en bepalen wie waar voor zijn geld levert.
Gezondheidszorg gaat tegenwoordig niet alleen meer om het genezen van aandoeningen, maar steeds meer om zo gezond mogelijk te leven. Paramedici spelen daarin een belangrijke rol. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!