Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Pensioensector stopt 10 miljard in hypotheken

08-05-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hypotheek woning huis 930 x 520
MUNT Hypotheken, dat met kapitaal van pensioenfondsen hypotheken aanbiedt aan Nederlandse consumenten, ziet de investeringen in zijn fonds verder toenemen. Met een extra toezegging van het Spoorwegpensioenfonds (SPF) is de mijlpaal van 10 miljard euro voorbij. Een jaar eerder stond de teller nog op 7 miljard euro, meldde de kredietverstrekker dinsdag.
20 miljard
Dertien pensioenfondsen hebben inmiddels kapitaal gestoken in het hypothekenfonds van MUNT Hypotheken. Het geïnvesteerde bedrag is met 10 miljard euro veel hoger dan waar bij de oprichting in september 2014 rekening mee werd gehouden. Het doel is om in 2020 voor 20 miljard euro aan hypotheken in beheer te hebben. Nu is dat zo'n 8 miljard euro.
Alternatief
Daarmee is MUNT al de zesde hypotheekaanbieder in Nederland. Alleen Rabobank, ABN AMRO, ING, Aegon en Nationale-Nederlanden hebben een groter marktaandeel. Het bedrijf is dus voor huizenkopers ,,een serieus alternatief, naast de gebruikelijke hypotheekverstrekking door banken'', concludeert oprichter Menno Luiten. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!