Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Politie belt inwoners Dubai: Waarom ben je ongelukkig?

27-10-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
dubai.png
Inwoners van Dubai die aangeven ongelukkig te zijn, krijgen binnenkort waarschijnlijk een telefoontje van de politie met de vraag: waarom ben je ongelukkig?
Op dit moment staat de Verenigde Arabische Emiraten op plek 20 in de lijst van het World Happiness Report van de Verenigde Naties. Het doel voor het land is, om op 2021 op plaats 10 te staan van de landen waar mensen het gelukkigst zijn.
Inwoners van Dubai ontvingen een sms met de vraag: Bent u gelukkig? Ontvangers konden kiezen uit drie keuzemogelijkheden in de vorm van een emoticon, namelijk de lach, de neutrale blik en de frons.
10 procent van de 200.000 respondenten gaf de frons aan, wat betekent dat je niet gelukkig bent. Met een aantal respondenten werd contact opgenomen en gevraagd waarom ze niet gelukkig zijn.
Waar het kon, werden ongelukkige inwoners geholpen. Het gaat enkel om zaken waar de politie iets aan kan doen, of een ander orgaan van de regering.
Bron: NU.nl/AP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!