Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Populairste fragmenten uit Kassa-uitzendingen 2016

23-12-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
274 keer bekeken
  •  
Kassa logo 930x520
Kassa telde dit jaar 38 uitzendingen. Welke onderwerpen waren in 2016 het meest populair? We zetten de top 5 voor je op een rij. Kijk de fragmenten en lees meer informatie, tips en uitslagen over de items terug.
1. Test: Welke supermarkt is het goedkoopst en welke het duurst?
Vanaf 2013 doet Kassa elk jaar de boodschappentest om supermarkten met elkaar te vergelijken. Hierbij worden producten gekocht van het eigen huismerk. Wat blijkt? Jumbo is van alle supermarkten flink in prijs gedaald. ALDI en Lidl zijn het goedkoopste. Maar koop je producten van de Albert Heijn dan ben je het duurste uit.
Meer informatie over de uitslag en prijsvergelijkingen van specifieke producten vind je hier .
2 Test: Wat is extra vergine olijfolie? En welke is het beste?
Je hebt veel soorten olijfolie met verschillende productiewijze. Vergine olijfole is bijvoorbeeld alleen met druk geperst. Extra vergin olijfolie komt van de eerste persing: het is de beste kwaliteit olijfolie en heeft de meest uitgesproken smaak. Aan de hand van een test kan de zuurgraad van deze olie worden gemeten om te zien of de olie wel echt ‘extra vergine’ mag heten.
Bekijk hieronder het fragment om te zien of alle olijfolies door onze laboratoriumtest zijn heen gekomen. En welke olie de fijnproevers het lekkerste vonden. 
Meer informatie over dit type olie vind je, samen met de volledige uitslag, hier .
3 Tv-fragment: Sparen levert niets op: dit moet je doen!
De rente op spaarrekeningen is het afgelopen jaar alleen maar gedaald. Hoe haal je meer uit je spaargeld? Voor meer rendement kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om je spaargeld voor langere tijd vast te zetten. Benieuwd naar meer tips? Onze financieel expert geeft je de opties.
Wil je alle tips overzichtelijk nalezen? We hebben ze hier voor je op een rijtje gezet.
4 Tv-fragment: Frustratie over verdwijnen van de blauwe envelop
Staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën gaf in oktober 2015 het startsein voor de Belastingdienstcampagne ‘Vaarwel blauwe envelop’. Geleidelijk aan zal de Belastingdienst de interactie met haar burgers volledig digitaliseren. Kassa kreeg veel boze mailtjes. De Belastingdienst legt in onze studio haar keuze uit.
Liever op je gemak de mogelijkheden nalezen? Dat kan hier .
5 Tv-fragment: Meer belasting dan rente op je spaargeld
Belasting betalen over de rente die je op je spaargeld ontvangt. Dat is de vermogensrendementsheffing, en die is voor veel mensen een doorn in het oog. Vooral omdat mensen meer belasting betalen op hun spaargeld, dan dat zij aan rente ontvangen. De Bond voor Belastingbetalers is in de studio om dit toe te lichten.
Meer informatie en de uitslag van onze online enquête over spaargeld vind je hier .
Met de rekenmodule van de Bond voor Belastingbetalers kun je zien wat jouw spaargeld in 2016 en 2017 oplevert.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!