Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Portemonnee ouders al op de basisschool bepalend voor succes kind

21-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
studenten studeren schriften 930x520
Alle kinderen zouden een gelijke kans moeten hebben in het onderwijs, maar onderzoek van Kassa wijst uit dat door het verdwijnen van  remedial teaching  (extra ondersteuning) uit het basisonderwijs er al op de basisschool kansenongelijkheid ontstaat. Ouders die het kunnen betalen kopen de extra ondersteuning zelf elders in voor hun kind, en verzekeren zich zo van een voorsprong ten opzichte van kinderen van wie de ouders het minder goed hebben.  
Onderzoek
Uit onderzoek van Kassa onder 579  remedial teachers  van de Landelijke Beroepsvereniging voor Remedial Teachers (LBRT) blijkt dat zij hun werk hebben zien verminderen in school, betaald door de school, en zien groeien búiten school, betaald door ouders. Op de vraag of de RT-ers de afgelopen jaren meer, minder of hetzelfde aantal uren op school werken geeft de grootste groep (45%) aan de afgelopen jaren minder werk op school te hebben (45% minder, 17,6% meer, 37,5% zelfde). 42,3% heeft daarnaast zijn uren als zelfstandig RT-er, betaald door ouders, in de afgelopen jaren zien groeien.  
Meer kans
Het onderzoek wijst uit dat de gemiddelde prijs voor extra ondersteuning door een zelfstandig RT-er 47,65 euro per uur is. 87,7% van de RT-ers bevestigt dat leerlingen met ‘rijke ouders’ meer kans hebben op een hoger schoolniveau door de inkoop van extra ondersteuning.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!