Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

ProRail en NS: meer fietsplekken bij stations

15-06-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
fietsen_meisje_buiten_930x520
Er moet flink geïnvesteerd blijven worden in nieuwe en betere fietsparkeervoorzieningen bij stations. Steeds meer treinreizigers pakken de fiets naar het station en die moet dan wel dichtbij, snel en makkelijk kunnen worden geparkeerd, bepleiten de topmannen van ProRail en NS, Pier Eringa en Roger van Boxtel.
Groeiend tekort
Volgens Eringa gaat nu al de helft van alle treinreizigers met de fiets naar het station: 500.000 fietsers per dag. Sinds 2000 zijn er landelijk 450.000 fietsparkeerplaatsen nieuw gebouwd en gemoderniseerd op ruim vierhonderd stations. Toch dreigt de komende jaren een tekort aan plekken. ProRail en NS willen daarom dat er de komende tien jaar 250.000 nieuwe voorzieningen worden bijgebouwd.
Efficiënter
Dan gaat het overigens niet alleen om bijbouwen, want dat kan niet zomaar bij alle stations. Bestaande stallingen moeten beter benut en het gebruik van deelfietsen moet gestimuleerd. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!