Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Reizigersoverleg Brabant: 'Stijging ritprijzen is terecht'

17-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP_pinnen in bus_930x520
Reizigersoverleg Brabant is het eens met de verhoging van ritprijzen voor busreizigers in Brabant. Aanleiding voor de prijsverhoging is de beslissing van vervoerders om contant betalen in de ban te doen. Doel van de maatregel is het terugdringen van overvallen.
Maatschappelijke kwestie
Volgens de organisatie is het eerlijk dat reizigers meer betalen, zodat de kosten van de installatie van pinapparatuur wordt gedekt. Reizigersoverleg Brabant ziet veiligheid als een maatschappelijke kwestie. Hierdoor is het volgens de organisatie terecht dat niet enkel de vervoerders en de provincie bijdragen aan de invoering van ‘cashless’ betalen.
Onrealistisch
De organisatie vindt het onrealistisch om te denken dat de rekening, als de reiziger nu niet meebetaalt, niet alsnog bij diezelfde reiziger terechtkomt door een eventuele belastingverhoging. Daarnaast is Reizigersoverleg bang dat het ten koste van het aanbod gaat als het gehele kostenplaatje enkel op het conto van de vervoerder wordt geschreven.
Kilometertarief
Met de invoering van ‘cashless’ betalen stijgt het regionale kilometertarief met € 0,0023. De prijs van de ritkaart en dalurendagkaart stijgt met respectievelijke € 0,15 en € 0,20.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!