Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

RIVM: medicijn op maat lastig toepasbaar

20-06-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930x520_pillen
De aandacht voor op maat gemaakte medicijnen neemt sterk toe in de medische wereld. Dat komt omdat het steeds duidelijker wordt dat veel factoren samen bepalen of iemand goed reageert op een medicijn of niet. Toch blijkt het toepassen van deze 'personalized medicine' in de praktijk nog lastig, concludeert het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in een dinsdag verschenen onderzoek.
Therapie op maat
Volgens het gezondheidsinstituut is het moeilijk om op basis van individuele kenmerken van patiënten te bepalen welke medicijnen goed aanslaan. ,,Ook moet eerst gefundeerd worden aangetoond dat ‘therapie op maat’ nuttig is en moeten artsen daarvan worden overtuigd'', aldus het RIVM. Daarbij is er volgens het instituut nog veel onduidelijk over regelgeving en richtlijnen rond gepersonaliseerde medicijnen. Met op maat gemaakte geneesmiddelen worden patiënten behandeld op basis van hun persoonlijke kenmerken, zoals erfelijke eigenschappen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!