Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Soepele zomer voor luchtreiziger'

22-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930x520_schiphol
De zomer verloopt vooralsnog redelijk soepel voor Nederlandse luchtreizigers. Er hebben zich relatief weinig incidenten voorgedaan die voor annuleringen of vertragingen van meer dan drie uur zorgden. Dat concludeert EUclaim, een bedrijf dat gedupeerde reizigers met claims bijstaat.
Rustige zomer
,,Wanneer we kijken naar het geheel verloopt de zomer rustig", zegt Paul Franeker namens EUclaim. In de maand juli waren er bijna 8 procent minder incidenten dan in dezelfde periode vorig jaar, namelijk 518 tegen 561. In de eerste drie weken van augustus is wel een stijging zichtbaar, vooral door het slechte weer van een week geleden.
Meivakantie
In de meivakantie van dit jaar zorgde grote drukte op Schiphol nog voor problemen. De luchthaven nam maatregelen om de recorddrukte deze zomer het hoofd te bieden. EUclaim kijkt niet alleen naar vertragingen op Schiphol maar ook naar die op andere luchthavens in Europa.

Meer over:

luchtreiziger
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!