Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

TUI en Corendon in gesprek met gasten op Kos

21-07-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
55 keer bekeken
  •  
kos anp foto 930 aardbeving
Reisorganisatie Corendon kijkt of gasten in beschadigde hotels op Kos terug willen naar Nederland. Corendon heeft op het eiland zo'n zestig hotels gecontracteerd, waarvan er drie dusdanig veel schade hebben opgelopen bij een aardbeving dat klanten er voorlopig niet kunnen blijven.
Omboeken
In totaal zitten ongeveer 1800 mensen via de reisorganisatie op het Griekse eiland. In de zwaarst beschadigde hotels zitten volgens een woordvoerster van het bedrijf minstens tachtig Corendon-gasten, maar vermoedelijk meer. Zij krijgen ook de mogelijkheid hun vakantie voort te zetten in een ander hotel op Kos. Reizigers die vanwege de aardbeving niet meer naar het eiland willen afreizen, kunnen hun reis laten omboeken. ,,Dat doen we kosteloos, mits we een vervangende vakantie kunnen vinden'', laat de reisorganisatie weten.
TUI: 2700 Nederlandse vakantiegangers op Kos
Zeker twee hotels in het door een aardbeving getroffen Kos-stad blijven nog enkele dagen gesloten. Dat meldt touroperator TUI, die benadrukt dat het merendeel van de hotels nog in gebruik is. ,,Er zijn zelfs alweer mensen die bij het zwembad liggen en hun vakantie voortzetten.''
Overleg
TUI heeft ongeveer 2700 vakantiegangers op het eiland Kos zitten. Gasten die waren ondergebracht in de beschadigde hotels Continental Palace en Saint Constantin kunnen daar niet blijven: de panden moet enkele dagen de deuren sluiten en op veiligheid geïnspecteerd worden. ,,Wij zijn met deze vakantiegangers in overleg over het vervolg van hun vakantie'', aldus het bedrijf in een verklaring.
De luchthaven op het eiland sloot na de aardbeving, maar de vluchten van zaterdag en zondag worden volgens het bedrijf volgens planning uitgevoerd. Vakantiegangers moeten wel rekening houden met ,,aanzienlijke schade'' in het oude centrum van Kos-stad, waar nog opruimwerkzaamheden moeten plaatsvinden.
Turkije ook getroffen
Ook in de Turkse badplaatsen Marmaris en Bodrum is de aardbeving gevoeld. Daar verblijven ruim 1700 vakantiegangers via TUI. ,,Op Rhodos en in Bodrum zijn de hotels operationeel en zijn benodigde opruimwerkzaamheden in volle gang, die vluchten worden ook gewoon volgens planning uitgevoerd'', meldde TUI. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!