Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Varkens in Nood klaagt supermarkt Dirk aan

11-07-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
varken930x520
Stichting Varkens in Nood sleept supermarktketen Dirk voor de rechter. De dierenwelzijnsorganisatie eist dat de grootgrutter stopt met de verkoop van ,,onrechtmatig geproduceerd" varkensvlees en overstapt op vlees dat ten minste één ster van het Beter Leven Keurmerk heeft.
Dirk van den Broek
Volgens de stichting was Dirk van den Broek in 2011 de eerste supermarktketen die beloofde dat hij al zijn vlees zonder keurmerk op termijn in de ban zou doen. ,,In vijf jaar tijd werd slechts 45 procent van het goedkope vlees vervangen door vlees met het Beter Leven Keurmerk", aldus Varkens in Nood.
NVWA
Dirk laat in een reactie weten dat het niet in strijd met de wet handelt en verwijst naar het toezicht door de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA). De supermarkt heeft daarbij de stichting meermaals gevraagd om aan te geven om welke producten het zou gaan. Dit zou volgens de stichting niet nodig zijn geweest, aldus Dirk. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!