Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Vereenvoudig doorstroming hbo naar uni'

25-01-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
studeren-930x520
De regering moet het makkelijker maken voor hbo-studenten om door te stromen naar een masteropleiding aan een universiteit. Dat stellen Kamerleden Rik Grashoff (GroenLinks) en Jasper van Dijk (SP) woensdag voor in een debat in de Tweede Kamer over hoger onderwijs.
Te veel drempels
Volgens Grashoff en Van Dijk bestaan er momenteel te veel drempels voor ambitieuze hbo-studenten die verder willen studeren. ,,Drempels als aanvullende selectie-eisen of het vragen van anderhalf keer het normale collegegeld voor schakeltrajecten zijn onnodige belemmeringen voor de doorstroming'', vindt Grashoff.
Zelf betalen
Van Dijk vindt dat de regering de schakelprogramma's moet financieren. ,,Voorheen werden deze programma's betaald door de overheid, maar nu moeten de universiteiten de schakelprogramma's zelf betalen. Zij krijgen pas geld als studenten hun masteropleiding hebben afgerond. Universiteiten selecteren daarom strenger aan de poort.'' ANP

Meer over:

hbo, uni
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!