Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Wagner roept 9 miljoen pizza's terug

11-12-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pizza2.jpg
De Duitse fabrikant van diepvriesproducten Wagner roept uit voorzorg 9 miljoen pizza's terug. In enkele pizza's zijn stukjes metaal gevonden. Een consument in Duitsland beet op een stuk edelstaal van ongeveer 2 centimeter en meldde zich eind afgelopen week bij het bedrijf. Ook pizza's die in Nederland zijn verkocht worden teruggeroepen .
Streepjescode uitknippen
In Nederland worden alle pizza's uit de lijn Big Pizza en Sensazione met een houdbaarheidsdatum tussen maart 2013 en november 2013 uit de handel gehaald, aldus een woordvoerster van Nestlé, waar Wagner onder valt. Klanten krijgen hun geld terug door de streepjescode van het pak te knippen en op te sturen. Hoeveel pizza's er in Nederland uit de schappen gehaald moeten worden, kon de woordvoerster niet zeggen. De andere producten van Wagner vallen buiten de terughaalactie.
Vier pizzalijnen
Het Nederlandse assortiment van Wagner bestaat momenteel uit vier lijnen: Big Pizza, Piccolinis, Sensazione en Wagner's Original. De pizza's zijn in de meeste grote supermarkten te koop.
Metaalstukje
Het stukje metaal was afkomstig uit een meeltransportmachine, aldus een woordvoerder van het bedrijf. Nog een andere klant meldde zich bij het bedrijf nadat hij ook op een stukje metaal was gestuit. ANP
Meer info: website Wagner

Meer over:

pizza, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!