Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zaterdag in Kassa: Nieuwe manier afval scheiden minder goed voor portemonnee en milieu

31-03-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
afval 930x520
Zaterdag in Kassa besteden we aandacht aan producten met groene stempels. Zijn alle producten wel zo milieuvriendelijk als dat ze beweren? Verder hebben we het over de nieuwe manier van afvalscheiding; is het wel goedkoper en beter voor het milieu? En de Consumentenbond begint een rechtszaak tegen Nationale-Nederlanden over woekerpolissen.
Hoe groen zijn producten met een duurzaamheidsclaim?
In bouwmarkten vind je veel producten met groene stempels, eco in de naam of een andere duurzaamheidsclaim. Voor de consument is het vaak niet duidelijk wat ze precies betekenen. Doen fabrikanten aan ‘greenwashing’ door hun producten milieuvriendelijker te presenteren dan ze daadwerkelijk zijn? Kassa ging op onderzoek uit.
Nieuwe manier afval scheiden minder goed voor portemonnee en milieu
Je gemeente bedenkt een nieuwe manier van afval scheiden, wat goedkoper én beter voor het milieu zou zijn. Maar in de praktijk pakt het vaak anders uit. Uit onderzoek van Kassa blijkt dat tweederde van de grote gezinnen uit diftar-gemeenten duurder uit zijn.
Consumentenbond begint rechtszaak tegen Nationale-Nederlanden over woekerpolissen
Verzekeraar Nationale-Nederlanden heeft zo’n half miljoen woekerpolissen verkocht. De Consumentenbond begint nu een rechtszaak tegen Nationale-Nederlanden om meer compensatie te eisen voor gedupeerde klanten omdat de standaard compensatie niet voldoet.
Geef live je mening!
Praat gezellig mee op Twitter voor, tijdens en na de uitzending! Gebruik  #KassaTV  in je tweet om mee te discussiëren!
Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram !
Kassa bijwonen? Meld je  hier  aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!