Iedere zaterdag om 19.05 uur op NPO 1

Zaterdag in Kassa: Bijkomende kosten voor vakantieboeking grote ergernis

Zaterdag in Kassa: Bijkomende kosten voor vakantieboeking grote ergernis
Morgen in Kassa kijken we naar de boekingskosten die je moet betalen als je bijvoorbeeld een vliegticket koopt. Bij de kassa in de supermarkt betaal je immers ook geen 'extra kosten' voor een pak melk. Verder alles over trainingen voor de Citotoets. Hebben kinderen uit groep zeven daar wat aan? We vergelijken de vrije notariskosten: welke notaris is goedkoop?

Zaterdag in Kassa: Bijkomende kosten voor vakantieboeking grote ergernis

In januari boeken veel mensen hun vakantie. Steeds meer mensen doen dat via internet. Er zijn wel grote ergernissen, want de reis die wordt aangeboden voor €450 blijkt dan hoger uit te vallen door bijkomende kosten. Zo kost diezelfde reis ineens €499. De Consumentenbond deed daar onderzoek naar en wil af van vervelende bijkomende boekingskosten. "Als je een vakantiehuis of een reis boekt, moeten àlle kosten in de prijs zijn meeberekend", zegt de Consumentenbond. Reisorganisaties zijn het daar niet mee eens.

Worden kinderen beter van training voor Citotoets?

In februari doen bijna achtste-groepers mee met de Citotoets. Steeds meer kinderen oefenenen niet alleen op school, maar gaan zelf thuis online een citotoetstraining doen. Heb je daar wat aan, krijg je waar voor je geld en wie wordt hier eigenlijk beter van?

Vrije notaristarieven: waar ben je goedkoop uit?

Een erfenis, een huis kopen of een samenlevingscontract: voor het regelen van deze grote zaken moet je langs bij de notaris. Je kunt makkelijk op zoek naar een notaris in de buurt met de laagste prijs. De notaris mag namelijk zelf bepalen hoeveel hij rekent, want de notaristarieven zijn vrij. We zochten daarom uit waar je goedkoop uit bent. Kassa is morgen om 

19.10 op de buis, op

Nederland 1


Doe mee en win!

Je kan vanuit het Kassa Panel een uitslag delen op Facebook en Twitter. Onder alle delers verloten we een leuke prijs. Je maakt namelijk kans op een exclusieve rondleiding achter de schermen. Natuurlijk woon je dan ook de uitzending bij.
Praat mee via Twitter!

Doe mee met het Kassa Panel via ons Tweede Scherm. U zit tijdens de uitzending achter de knoppen op uw smartphone, computer, laptop of tablet. Surf naar live.kassa.vara.nl tijdens de uitzending of download de app voor de iPad, iPhone, Android-smartphone of Android-tablet! Praat gezellig mee op Twitter voor, tijdens en na de uitzending! Gebruik

#KassaTV in uw tweet om mee te discussiëren!