Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zaterdag in Kassa: Kleinere kans op betaalbare woning door nieuwe toewijzingsregels

04-05-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
930x520_huis
Zaterdag in Kassa besteden we aandacht aan de nieuwe toewijzingsregels voor woningcorporaties en Noord-Holland Dakkapellen. Na een flinke aanbetaling blijft het angstvallig stil. Verder hebben we de Belbus en de zogeheten ‘fior di latte’-test!
 
Noord-Holland Dakkapellen geeft geen gehoor
Je besluit om te investeren in je huis door voor duizenden euro’s een dakkapel te laten plaatsen. Maar na een flinke aanbetaling aan Noord-Holland Dakkapellen blijft het angstvallig stil. Dit bedrijf is geen onbekende van Kassa, want eerder stonden ze bekend als Kompas Dakkapellen .
 
Nieuwe toewijzingsregels zorgt voor kleinere kans op betaalbare woning
Door nieuwe toewijzingsregels voor woningcorporaties kunnen mensen met huurtoeslag alleen nog reageren op sociale huurwoningen onder circa 600 euro afhankelijk van het huishouden. Hierdoor wordt de kans voor hen op een betaalbare woning aanzienlijk kleiner, in sommige regio’s zelf onmogelijk. Het treft vooral mensen die op zoek zijn naar een zorgwoning, een grotere eengezinswoning en seniorenwoningen. Deze woningen worden vaak boven de 600 euro grens verhuurd, en zijn daarmee onbereikbaar voor mensen met huurtoeslag.
Belbus: Krijgen klanten geld terug van taxibedrijf Tinker Travel?
Eerder deze week kwam in het nieuws dat het taxibedrijf Tinker Travel financieel in de problemen zit. Veel klanten krijgen nog geld van het bedrijf, waaronder Nico en Nanda. De Belbus gaat langs maar krijgt Amber ook iemand te spreken?
 
Fior di latte-test
Aankomende zaterdag hebben we de zogeheten ‘fior di latte’-test, oftewel: mozzarella van koeienmelk. En we zijn daarvoor helemaal afgereisd naar Italië, waar het product oorspronkelijk vandaan komt.
 
Geef live je mening!
Praat gezellig mee op Twitter voor, tijdens en na de uitzending! Gebruik  #KassaTV  in je tweet om mee te discussiëren!
Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram !
Kassa bijwonen? Meld je  hier  aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!