Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zaterdag in Kassa: Gekleurde brillenglazen verminderen dyslexie niet

24-03-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
80 keer bekeken
  •  
bril schaduw licht 930x520
Zaterdag in Kassa besteden we aandacht aan dyslexiebrillen. Die zouden zogenaamd dyslexie kunnen verminderen. Verder hebben we het over de aansprakelijkheid bij medische fouten. Daarnaast besteden we aandacht aan een seniorencomplex met een ernstige lekkage.
Gekleurde brillenglazen verminderen dyslexie niet
Er bestaan brillen met gekleurde glazen, waarvan wordt beweerd dat ze dyslexie verhelpen. Een bril kost al gauw 550 euro. Maar volgens organisaties helpt zo’n bril niet om dyslexie te verminderen.
Ernstige lekkage in seniorencomplex
De bewoners van een seniorencomplex in Amsterdam hebben al drie jaar lang last van ernstige lekkage, met als gevolg schimmels en zwammen op de muren. Het zorgt voor veel gezondheidsklachten en de bewoners voelen zich in de steek gelaten.
Problemen aansprakelijkheid bij medische fouten
Als je slachtoffer bent van een medische fout, verwacht je dat je geholpen en gecompenseerd wordt voor de schade. Maar het tegenovergestelde gebeurt vaak; je wordt niet serieus genomen en alleen maar tegengewerkt. Het ziekenhuis ontkent de fout en de verzekeraar wijst elke aansprakelijkheid af. Je bent op jezelf aangewezen en als je naar de rechter wilt stappen, is dat een begin van een lange, moeizame en kostbare weg.
Geef live je mening!
Praat gezellig mee op Twitter  voor, tijdens en na de uitzending! Gebruik  #KassaTV  in je tweet om mee te discussiëren!
Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram !
Kassa bijwonen? Meld je  hier  aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!