Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Zet zorgtoeslag niet meer rechtstreeks op rekening'

28-06-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
78 keer bekeken
  •  
Frustraties 55 plus werkloos
Als het aan de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS) ligt wordt de zorgtoeslag niet langer uitgekeerd op rekening. De RVS stelt voor om dit bedrag voortaan direct over te maken naar de verzekeraars. Dit valt te lezen in het rapport: ‘Eenvoud loont. Oplossingen om schulden te voorkomen’.
Misbruik 
De zorgtoeslag wordt nu nog te vaak gebruikt om andere gaten te dichten, waardoor mensen met schulden kampen, aldus de RVS. Volgens het CBS is dat bij een op de vijf het geval. 
Gevolg van de maatregel zou zijn dat de premie maandelijks lager wordt. Dit zorgt er mogelijk voor dat minder premies onbetaald blijven. Ook zorgt het ervoor dat misbruik van de toeslag niet meer mogelijk is doordat het altijd terecht komt waar het voor bestemd is.
Zelfde voorstel voor huurtoeslag
Het RVS stelt voor huurtoeslag eenzelfde soort regeling voor. De kans op een huurachterstand moet daardoor fors worden verkleind.
Bron: RVS/Zorgwijzer
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!