Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zorg om koop zonder voorbehoud financiering

18-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
nieuwbouw kraan huur bouw koop hypotheek 930
Minister Ronald Plasterk (Wonen) vindt het ,,zeer onwenselijk'' als huizenkopers zich gedwongen voelen af te zien van 'voorbehoud van financiering' om een woning te kunnen bemachtigen op de overspannen woningmarkt.
'Hoge boete, of kat in de zak'
De bewindsman zei dat dinsdag op vragen van PvdA-Kamerlid Henk Nijboer. Die wijst erop dat huizenkopers die afzien van de ontbindende voorwaarden een hoge boete kunnen krijgen als de financiering toch niet rondkomt, of een kat in de zak kunnen kopen als zij afzien van bouwtechnische keuring.
'Reden tot zorg'
Plasterk noemt de stijging van het aantal mensen dat een huis koopt zonder voorbehoud van financiering ,,reden tot zorg''. In Amsterdam is het percentage 47 procent en landelijk 12 procent. Hij wijst er wel op dat er ook huizenkopers zijn die het risico bij de koop van een nieuw huis al hebben afgedekt, omdat zij weten dat hun oude woning in de huidige markt veel gaat opbrengen. Hij doet onderzoek naar het probleem. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!