Iedere zaterdag om 19.05 uur op NPO 1

digitenne van kpn

Geplaatst door: brooklyn op: 14-02-2011 17:57
Ik verbaas mij dat er niet veel meer klachten komen over Digitenne. Als ik de postcodecheck bij KPN doe, is er geen bereik(omgeving Emmen) maar in de winkels hier wordt het wel volop aangeboden. Als mensen dan klagen over slechte ontvangst wordt er gezegd dat het aan de antenne ligt. Ik denk dat er nog wel meer gebieden zijn waar Digitenne geen bereik heeft. Tip: geef aan dat de postcodecheck geen bereik geeft op je adres(als dat daadwerkelijk zo is tenminste) dan kunnen ze daar niet onderuit. Maar ten eerste vind ik het slecht dat dit aangeboden wordt in gebieden waar geen bereik is en dat dit niet vermeld wordt in de winkel
Reactie door mahadma op 14-02-2011 18:02
Als je kijkt naar het begrip eerlijkheid en kpn, bijvoorbeeld bovenstaande verhaal en de tv spot met rtl 7 die in uitzending gemist te zien zou zijn (wat dus niet kan), worden dat begrip en de klanten niet helemaal serieus genomen. Maar wèl verkopen natuurlijk.
Reactie door marlies op 15-02-2011 15:09
Het laat bedrijven als KPN, Vodaphone, Essent, enz. enz. volkomen koud wat klanten ondervinden. Dat moge duidelijk zijn; alleen de aandeelhouders tellen. Het "lijkt" niet meer op oplichten, het IS oplichterij. En zoals we allen weten, is de rechterlijke macht ook niet van plan ons in het gelijk te stellen, behalve een enkele uitzondering. Nederland is een bananenrepubliek geworden, waar misleiding hoogtij viert.
Reactie door grootvader op 15-02-2011 16:29
Na een tijd steeds slechter=blokkerig beeld, zelfs (juist erger nog) met een buitenantenne naar een KPN-winkel gegaan.
Daar kreeg ik te horen dan binnenantenne en ontvanger sterk verouderd was en ik in ieder geval een nieuwere antenne moest hebben.
En inderdaad, met die nieuwe antenne nauwelijks meer storing.
Overigens, die nieuwe antenne kreeg ik gratis mee.
Wellicht voor anderen om een en ander ook eens na te vragen?

De Vrije Vogel

Amsterdam/Nieuwendam
Reactie door an62 op 15-02-2011 20:54
Quote: grootvader schreef op dinsdag 15 feb 2011, 16:29: Na een tijd steeds slechter=blokkerig beeld, zelfs (juist erger nog) met een buitenantenne naar een KPN-winkel gegaan.
Daar kreeg ik te horen dan binnenantenne en ontvanger sterk verouderd was en ik in ieder geval een nieuwere antenne moest hebben.
En inderdaad, met die nieuwe antenne nauwelijks meer storing.
Overigens, die nieuwe antenne kreeg ik gratis mee.
Wellicht voor anderen om een en ander ook eens na te vragen?

De Vrije Vogel

Amsterdam/Nieuwendameinde Quote


Ik had precies hetzelfde probleem, af en toe wegvallend beeld wat heel irritant was. Ik heb het in de KPN winkel verteld en ik moest maar contact opnemen met de helpdesk. Op dat moment kreeg ik van KPN een verzoek of ik een andere antenne wilde testen, wat ik uiteraard accepteerde. Tot ik de mail kreeg dat ze voldoende mensen hadden voor de test. Ik heb daarop een mail gestuurd met mijn klacht en kreeg als antwoord dat ik een nieuwe grotere antenne zou krijgen. Ik heb het probleem nog steeds al was het wel minder, maar nog steeds niet naar mijn zin. Dat ik problemen heb komt waarschijnlijk omdat ik dicht bij een transformatorhokje woon wat die storingen veroorzaakt. Dat heeft niet KPN me verteld maar een goede kennis die er aardig wat verstand van heeft. Nu zeggen ze ook bij KPN dat het daar waarschijnlijk door kan komen. Ik ben nu maar overgestapt op interactieve tv omdat die signalen via het internet komen. Ik hoop dat de problemen dan over zijn, want het kost je wel iedere keer aansluitkosten en verzendkosten.
Reactie door rosenthal op 15-02-2011 21:10
Ik ben al jaren weg bij KPN en al krijg ik 1000 euro cadeau zal ik nooit meer bij hun terugkeren. Veel beloven en niets doen.
Sinds oktober 2010 zit ik op het glasvezelnetwerk, het is niet alleen goedkoper, maar de kwaliteit staat op eenzame hoogte in vergelijking met KPN, Ziggo, UPC en andere aanbieders.
Ook de mogelijkheden gaan veel verder dan de traditionele koperdraadverbinding. Helaas is het glasvezelnetwerk nog niet overal te verkrijgen. Mijn woonplaats is al gedeeltelijk aangesloten en wordt Amersfoort eind 2011, begin 2012 aangesloten op het glasvezelnetwerk.
Reactie door toolboy op 15-02-2011 23:08
Digitenne wordt tegengehouden.
Ik ben al jaren bezig ,actief gebruiker en kan alleenmaar bevestigen dat digitenne tegengehouden wordt,Dat kan zelfs de kpn niet tegenhouden!.
De andere monopolisten ,kunnen-doen digitenne vertragen.
Het mega concept gaat mogelijk ten onder door toedoen van de concurenten .
T
Reactie door j.a.de witte op 15-02-2011 23:52
j.a.de witte maandag 14 feb 2011, 15:00

Mijn ervaringen met DIGITENNE !
Geachte Ls.,
sinds kort een portable tv-tje aan geschaft met en voor digitenne type; GENIE DVB-T 903, bij de fa VikingDirect.

Een keurig en echt handig tv-tje en ook radio..

Alleen een HEEL groot ;probleem;

De ontvangst van Digitenne in Heiloo NH is vrijwel 0,0 ! !

In huis Absoluut Geen ontvangst,buiten onder de bomen ook 0,0 maar midden op de straat (continu opzij springend voor de aanstormende en toeterende auto's), is de ontvangst redelijk ! !

Middels een kaart v/d KPN voor het dekkings gebied voor digitenne ontvangst blijkt dat alleen het CENTRUM van NoordHolland is gedekt voor ontvangst maar beide kust gebieden (Oost & West) absoluut NIET !

Heiloo,Egmond ea.. hebben zeer slechte tot geen ontvangst en overal komen nu weer de bekende Harken weer overal op de daken om digitenne Redelijk te kunnen ontvangen !

Mijn monteur de fa. Wijffels te Heiloo doet niet anders dan het plaatsen van grote buiten antennes voor REDELIJKE digitenne ontvangst !


De enquete;
recent uw nieuwe folder ontvangen met daarin een portable tv-tje,met digitenne,dat je OVERAL kunt ontvangen ! !

Zelf heb ik ook een soort gelijk toestel tw; GENIE DVB-T-903 bij de fa. VikingDirect voor €49,--

Reactie Ministerie was dat het no 10 jaar kan duren voordat OOK NoordHolland een Volledige dekkingsgraad wellicht zal/kan hebben.

Onderstaand ook de URL v/h ministerie,omdat het onder hun beheer valt !

URL=
http://www.agentschaptelecom.nl/contact


Derhalve mijn ERNSTIGE Waarschuwing dat uw portabeltje tot ZEER veel klanten klachten gaat leiden mbt. de zeer slechte ontvangst kwaliteit ! !


Onderstaand een overzicht van de ELLENDE die ik ermee heb gehad en zelfs nu nog !


URL=
http://www.shopdigitaletv.nl/digitenne/digitenne/761_digitenne-ellende-en-slechte-ontvangst.html


« Digitenne
Bekijk reviews per provider: Alle providers CanalDigitaal Digitenne KPN Tele2 Ziggo
digitenne ellende en slechte ontvangst
Geschreven op: 4 december 2010 door j.a.de.witte
Reviewcategorie: Digitenne Digitale TV Reviews


Digitale TV review: Digitenne - Digitenne (Bestel dit pakket)

Algemene opmerkingen Digitenne
Bij de fa. Vi,ingDirect een tv/radiotje ;portable gekocht voor Digitenne €49,--

Bij gebruik ZEER grote problemen tw;

1e in de woning GEEN ontvangst
2e ook niet buiten de woning
3e op de stoep GEEN ontvangst
4e op de parkeerstrook GEEN ontvangsrt
5e midden op de weg rennende voor toeterende auto's
REDELIJKE ontvangst !
6e Onder de bomen GEEN ontvangst.
7e in gebouwen GEEN ontvangst
8e als het sneeuwt/regent GEEN ontvangst

Na info bij KPN laat deze weten NIETS van doen te hebben met Digitenne anders dat zij ook een portable apparaatje hebben met losse active antenne versterker die meestal NIETS doet !

Voor gewone tv ´s-radio´s heeft KPN een kastje voor Digitenne en zender mogenlijkheden,maar wat ontvangst kwaliteit hebben zij ALLEEN interesse als het gaat om HUN Digitenne kastje !

Wat blijkt , conform de kaart van nederland is de dekkings graad extreem slecht het BARST op de Digitenne dekkings kaart van de witte vlekken !

In Noordholland zijn BEIDE kuststroken OOST _ WEST dekkings loos !

Sterke punten Digitenne
Naast standaard 1,2,3,4 _ rtv NH ook andere maar alleen MET abonnement !

Zwakke punten Digitenne
Dekkings graad slecht.

In feite heeft ELKE nederlander het WETTELIJKE recht op media ontvangst met name voor calamiteiten !

Omdat er nu ALLEEN digitenne is wordt door de slechte dekkingsgraad de burger zijn WETTELIJKE recht voor ontvangst van-dmv. digitenne onthouden en onmogelijk ,wel in de dekkings loze gebieden.

Met de kabel tv verdwenen de HARKEN v-d daken maar met digitenne komen ze nu massaal weer terug !

Hier licht een TAAK voor het ministerie ! !

http://www.agentschaptelecom.nl/

Kunt u Digitenne aanbevelen aan derden?
Wachten tot de dekking ok is ! !


Ik heb ook een dekkingsgraad kaart voor digitenne maar versturen op deze wijze lukt helaas niet !
Reactie door vliegenderob op 16-02-2011 02:07
Toolboy, ben jij (verkeerd) aan het plakken, invoegen en knippen geweest, wat ik vind jouw verhaal een beetje onsamenhangend en begrijp de strekking niet.Wie houdt nu wel of niet Digitenne tegen en waarom? Hooguit WIL de concuttentie dat wel omdat het spotgoedkoop en erg goed is! Dat komt omdat er NIETS geïnvesteerd hoefde te worden omdat de bestaande analoge zenders met een zeer kleine ombouw zó gebruikt konden worden voor digitale signalen.KPN heeft zelfs veel geld uitgespaard omdat de masten niet gesloopt hoefde te worden, inclusief het verwijderen van de eindtrappen als chemisch afval.Volgens mij kan niemand dat tegenhouden.
Zolang we met draadloze ontvangst te maken hebben zullen we altijd verschillende resultaten hebben omdat er veel omstandigheden meespelen. Daar waar men vroeger goede tot redelijke ontvangst had met de analoge TV moet men nu uitsekend resultaat hebben met de digitenne. Bij analoge TV heb je minstens 95% signaal nodig voor een ruisvrij beeld, bij digitale TV, zoals de digitenne, is zo'n 25% al genoeg omdat de digits makkelijk door de ruis heenkomen zonder dat we daar last van hebben. AN 62, met alle respect, maar jouw kennis heeft echt geen kennis van zaken want een transformatorhuisje zal NOOIT digitale signalen kunnen storen met zijn 50 Hertz wisselspanning! Hooguit zwakkere ontvangst als je antenne daar vlak achter staat, gezien vanuit de standplaats van de zender. Bij slechte ontvangst krijg je GRATIS een buitenantenne. Is het dan binnen een maand nog niet goed mag een ieder het gratis terugsturen ook al vertoont de digitenne geen defecten. Wie geeft zo'n garantie? Ik heb in de stad Groningen, waar ik het dus de zender Hoogezand moet doen, in mijn werkplaats, een fietsenhok half onder de grond onder een groot flatgebouw en daarnaast nog een flat die tussen mij en de zender staat, een uitstekende ontvangst. Ik kan een ieder de Digitenne met personal recorder aanraden, totale kosten €12,50 per maand, er gaat dan een zee van mogelijkheden open, in grootte en positie instelbaar PIP, 90 uur opnemen, programma's in mappen onder te brengen, datum, lengte en tijdstip en programmanaam wordt automatisch in de index opgeslagen, twee verschillende programma's tegelijk opnemen of één opnemen en één afspelen, stilzetten van een uitzending (als de hond ineens uitgelaten moet worden of als je zelf moet), Separate video en audio uitgangen voor de versterker, ideaal!
In combinatie met een Dongel voor internet (niet gunstig als je veel muziek of films download) en een één maandelijks GSM abonnement van Ben, ( 2,7 cent per minuut/SMS, heb je een "totaalpakket" van €27,00 per maand en dan niet alleen de eerste zes maanden maar altijd en Ben is per maand opzegbaar!
Reactie door tiempje op 16-02-2011 02:14
Quote: an62 schreef op dinsdag 15 feb 2011, 20:54 Ik hoop dat de problemen dan over zijn, want het kost je wel iedere keer aansluitkosten en verzendkosten. einde Quote


Nee hoor, dat is gratis bij de KPN, wordt zelfs gratis bij je thuis opgehaald!
Reactie door rjw op 16-02-2011 13:28
Quote: toolboy schreef op dinsdag 15 feb 2011, 23:08: Digitenne wordt tegengehouden.
Ik ben al jaren bezig ,actief gebruiker en kan alleenmaar bevestigen dat digitenne tegengehouden wordt,Dat kan zelfs de kpn niet tegenhouden!.
De andere monopolisten ,kunnen-doen digitenne vertragen.
Het mega concept gaat mogelijk ten onder door toedoen van de concurenten .
Teinde Quote


Door wie wordt het tegengehouden? KPN moet voor landelijke dekking zorgen.

PS: "de andere monopolisten" kan per definitie niet: als er sprake is van een monopolie is er slechts 1 overheersende partij.
Reactie door viejo op 16-02-2011 16:59
Breukelen.
Geen ontvangst bij Emmen klinkt als grote pech.

Ten eerste kan je de digitenne-antenne met een gewone co-ax kabel verlengen en zodoende de antenne veel hoger neerzetten. Behalve misschien in een flat. Maar daar heb ik ooit goed resultaat geboekt door de antenne tussen de (binnen) muur en CV buizen te klemmen .
In een bos bij de hoge-veluwe staat een digitenne-antenne op het dak van de caravan en geeft goede ontvangst van de nederlandse zenders en mindere ontvangst van 8 duitse stations.+ 3 regionale zenders (handmatig instellen)

Succes

Reactie door madée op 18-02-2011 12:36
Bij mij gaf de postcode ook aan dat er geen bereik zou zijn (maar wist zelf al van anderen dat dat niet het geval was ) Dus zo'n kastje aangevraagd meteen een buiten antenne erbij gevraagd ( gratis natuurlijk) en ik kijk nu al bijna 2 jaar zonder problemen naar digitene.
Gewoon doen !!!
Reactie door j.a.de witte op 18-02-2011 15:54
Mbt. de vraag WIE houd digitenne dekking tegen ?

zie; Hier licht een TAAK voor het ministerie ! !

http://www.agentschaptelecom.nl/ =klachten !

KPN heeft geen taak op dit gebied.

Zie ook mijn eerdere artikel over Digitenne Ellende !