Antwoorden gegeven door: anyawijchers
-
DatumVraagAntwoordBekijk
-
Feb 3, 2017 om 13:01Vivo
Na alle informatie vond ik nog een website met interessante informatie over inductie koken: https://www.deschouwwitgoed.nl/kookplaat/misverstanden-over-inductie-kookplaten. Er staat informatie over (gebruikte) pannen die geschikt zijn voor koken op inductie kookplaten en een interessant filmpje daarover. Kromgetrokken pannen: géén probleem.
Misverstand:
PANNEN DIE JE HEBT GEBRUIKT OM OP GAS MEE TE KOKEN WERKEN NIET MEER OP INDUCTIE
Een gasvlam is niet overal even warm, het metaal waar pannen van zijn gemaakt zal door de gasvlam licht vervormen. Dit is echter geen enkele reden waarom de pan niet zou werken op inductie, immers: inductie koken werkt met magnetisme, en ook vervormd metaal blijft aan een magneet kleven, dus waarom een vervormde pan dan niet? De werking van het magnetisch veld boven een inductie kookplaat werkt tot ongeveer drie centimeter boven de kookplaat, dus stel dat je pan een vervorming heeft van een centimeter, dan nog wordt de pan gewoon warm op een inductiekookplaat. Of je nog met een pan wilt koken die zo vervormd is – is een ander verhaal.
De reden dat je vaak hoort dat pannen die zijn gebruikt om op gas te koken niet zouden werken op inductie is omdat dit geldt voor koken op een keramische kookplaat, of halogeen of een elektrische kookplaat, waarbij geldt dat hoe vlakker de bodem van de pan is hoe beter de warmte van de kookplaat kan worden overgedragen aan de pan. Dit geldt absoluut niet voor inductie koken want de warmte hoeft niet van de kookplaat over te worden gedragen aan de pan want de warmte wordt in het metaal van de pan opgewekt. Bekijk ook dit filmpje waarin iemand water kookt in een pan die op suikerklontjes staat, de inductie verwarmt de pan en laat het water koken zonder dat de suikerklontjes smelten: -
Nov 23, 2011 om 12:11rusteloze benenIk heb ook last gehad van rusteloze benen. Daarvoor gebruik ik magnesium en dat helpt en het is nog natuurlijk ook, waardoor er geen bijwerkingen zijn.
-
Feb 8, 2011 om 17:01Tilapia gezond?[quote=brigden schreef op dinsdag 8 feb 2011, 15:38]Na de uitzending van Kassa over tilapia vis heb ik het niet meer durven kopen. Ik kocht het altijd diepvries bij de PLUS, lekker dichtbij, maar pak nu maar weer de auto om bij onze visboer vis te kopen. Zijn lekkerbekjes zijn of tilapia of kabeljauw. Laatste wel duurder maar veel lekkerder. Heb altijd gehoord dat vis gezond was, ook de vette soorten, maar tegenwoordig zijn er zoveel tegenstrijdige berichten (o.a. te veel kwik) dat ik het eigenlijk niet meer weet.
Hier vind je de viswijzer, waarin aangegeven staat welke vis je wel, liever niet, of helemaal kunt eten: http://www.goedevis.nl/
Hier kun je de viswijzer ook downloaden, zodat je die kunt meenemen naar de supermarkt of visboer; dan weet je altijd welke vis je het beste kunt kopen.