vi
door vincent1 - 02 Aug 2008 om 12:42
Auto & vervoer

Ervaringen met de elektrische fiets van de Aldi .

De Aldi heeft weer een elektrische fiets in de aanbieding , kost 30 % van de prijs van een andere e-fiets.


Hoe zijn de ervaringen ? Er staat een kapotte schakelaar op het forum , maar geen eactie of die gemaakt werd, gratis.


De actieradius is heel onduidelijk. Men claimt een "actieradium" vam 40 km. Ik veronderstel dan een afstand  van 80 km , nl. 40km heen plus 40km terug.


 


Klopt dat ?


 


Fietst hij licht , is het een aarader ?


Graag reactie.


 


Bij voorbaat dank.


San

2527 14 Rapporteer

Deze vraag is gesloten. De vraag kan niet meer worden beantwoord.

door harrie - 02 Aug 2008 om 13:04
764 Antwoorden / 35 Vragen
0

Hallo San.


Het is echt circa 40 km enkele reis, afhankelijk van de staat van de accu, tegenwind etc. Dit geld voor alle electr. fietsen.


Helaas is op de vorige vraag nog niet gereageerd.


Harrie

door edwardus - 02 Aug 2008 om 13:08
6844 Antwoorden / 14 Vragen
0

Misschien kun je je licht opdoen bij o.a. http://www.electrischefietsen.com/


Een actieradius van 40 km betekent volgens mij dat je er 40 km uit kunt persen voordat je 'm weer moet opladen.


Een goede electrische fiets die minder duur is, is bijv. die van Cortina. Krijg je wel gewoon bij de fietsenmaker incl. service en zo.

door hrdwerrorman - 02 Aug 2008 om 15:57
3801 Antwoorden / 45 Vragen
0

Dag San,

De e-fiets met de kapotte schakelaar werd niet binnen 10 dagen gerepareerd, zoals Aldi eerst voorstelde. Het is wachten tot de Duitse reparateur in de buurt komt door voldoende werk. Je zult in die > 10 dagen maar mooi fietsweer hebben.
Vraagsteller vertelde toen ook niet of het schakelaardefect door eigen schuld is of spontaan is ontstaan in het nog maar prille leven van de fiets.
De opgegeven actieradius is altijd enkele reis, met een nieuwe, volle accu. Dat wordt minder n.a.v. verkeeerd of te laat laden en veroudering van de accu.
Tenminste Harrie en ik zijn zeer geïnteresseerd in de kwaliteit van de onderdelen en de reparatie- tijd en kwaliteit.

Hardware ERror MAN.



door hrdwerrorman - 02 Aug 2008 om 15:59
3801 Antwoorden / 45 Vragen
0

@ Edward:

Cortina is een plakmerk voor de goedkopere fiets. Dat hoeft niet slecht te zijn, maar de onderdelen kunnen overal weg komen.
Het plakmerk bestaat in de fiesenwereld ongeveer 50 jaar of langer.

H.



door edwardus - 02 Aug 2008 om 16:07
6844 Antwoorden / 14 Vragen
0

Wat is een plakmerk?


Hier om de hoek zit een ambachtelijke fietsenmaker die goed is, hij verkoopt je met liefde Gazelle, Batavus of Union, maar hij staat ook vierkant achter Cortina.


Helaas beantwoord ik daarmee niet de vraag, ik ken de Aldi fiets niet, alleen van horen zeggen. Zal wel net zoiets zijn als de fiets van Hema of ANWB.

pr
door prlwgn - 02 Aug 2008 om 17:34
30 Antwoorden / 25 Vragen
0

Hoe kan je nou op een e-fiets van de Aldi reageren als die pas 9 augustus in de winkel staat voor verkoop




door holstein - 02 Aug 2008 om 17:55
704 Antwoorden / 16 Vragen
0

Je moet ook zeker in overweging nemen wat het je waard is dat wanneer je bij gebreken, en dan vooral in garantietijd, je misschien je fiets een tijd niet kunt gebruiken.
Is het je geld waard dat je altijd en overal service kunt halen, dus een duurder merk koopt...?

door edwardus - 02 Aug 2008 om 18:33
6844 Antwoorden / 14 Vragen
0

Heel simpel. Diezelfde fiets was al eens eerder in de aanbieding. Het is dus best mogelijk dat er al mensen zijn die 'm gekocht hebben.

door harrie - 02 Aug 2008 om 18:47
764 Antwoorden / 35 Vragen
0

Ook met 3 jaar garantie?????

vi
door vincent1 - 03 Aug 2008 om 10:46
7 Antwoorden / 4 Vragen
0

Het is de tweede keer dat hij verkocht wordt bij de Aldi !


San

pr
door prlwgn - 04 Aug 2008 om 14:53
30 Antwoorden / 25 Vragen
0

En hoe gaat het met zo'n fiets weer op te laden als de accu leeg is.
Zijn er bepaalde oplaadplekken in de buurt of moet je daar ook iets voor kopen.
Net zoals die electrische invalidewagentjes



hu
door hugodevos - 05 Aug 2008 om 00:42
7 Antwoorden / 1 Vragen
0


hallo San

Ik heb een een vraag gesteld over reparatie ervaring met die Aldi fiets
inmiddels heb ik die ervaring beantwoord
ben heel tevreden .De 40 km is geldt voor Duitsland is me verteld door de leverancier.(wat bergachtig)
De fiets heeft brede banden , mijn vrouw vond het eerst wat zwaar fietsen ,maar het went zeer snel met de trap ondersteuning, nu wil ze niet anders meer!!!

hugo



hu
door hugodevos - 05 Aug 2008 om 21:14
7 Antwoorden / 1 Vragen
0

Hallo San

nog even een toevoeging over mijn ervaring met de reparatie van de schakelaar,de monteur kwam met een bestelbus voor de deur en heeft het in de straat achter zijn bus de fiets gerepareerd in een half uur.
Heb getekend voor akkoord en het was geheel gratis

hugo

door hrdwerrorman - 09 Aug 2008 om 01:13
3801 Antwoorden / 45 Vragen
0

@ Hugo:

Hoeveel tijd zat er nu tussen het melden van de storing en de feitelijke reparatie?

Hardware ERror MAN.



Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Fi
Firosch - 02 May 2016 om 16:51
Geldzaken & recht

WAO in combinatie met partnerpensioen

Mijn moeder (geboortejaar 1956) ontvangt maandelijks een WAO-uitkering van het UWV van ongeveer EUR 460 netto per maand. Mijn vader (geboortejaar 1954) heeft tot voor kort altijd gewerkt en is ernstig ziek geworden. Hij zal voor zijn pensioendatum komen te overlijden.

Het partnerpensioen (tot zijn 67e) bedraagt ongeveer EUR 39.000 bruto per jaar. 

Op het internet lees ik vers ... Lees meer

ke
keesl - 30 Apr 2016 om 01:14
Voeding & gezondheid

Zwart/grijs brandhout

Achterburen gebruiken zwart/donkergrijs brandhout voor de kachel. Ik vroeg me af of dit wel geschikt hout is voor de houtkachel? Durf het niet direct te vragen of dat wel snor zit. Kon op Google niets vinden hierover. Of kun je dat niet bijvoorbaat zeggen aan het kleur hout wat iemand gebruikt voor de kachel? Lees meer

Sa
Sannn - 05 May 2016 om 04:02
Geldzaken & recht

Eigen risico, eigen bijdragen, zorgverzekeraars

Nou gebruikt mijn oma tena lady en per dag 4 tabeletten volgens het gvs wordt dit allemaal vergoed want alle medicijnen die geregistreerd staan hoeven niet bij betaald te worden en geen eigen risico (volgens de zorgverzekeraars) nu krijgt zij toch een rekening van elk tabelletje waar 3 euro zoveel voor bij betaald moet worden en van de tena lady op 18 januari 21 euro zoveel en 2 februari 25 euro z ... Lees meer