ce
door cellieandre Feb 25, 2017 om 17:44
Auto & vervoer

Gerechtsdeurwaarder

Hallo. Wij hebben een brief gekregen van PB Tankcollect gerechtsdeurwaarders. Daarin staat dat wij getankt zouden hebben in rolde noord. Ik heb dit plaatsje opgezocht en dit ligt in drente, circa 330 kilometer van ons vandaan. wij wonen in het uiterste zuiden. Er zou voor 40.01 getankt zijn met de kosten van de deurwaarder moeten wij binnen 8 dagen 89.51 betalen zonder ook maar een bezwaar te kunnen maken. Ik heb naar tankcollect een mail gestuurd dat ik niet betaal en dat zij mij dan maar de beelden van het gebeuren sturen. Ik ben eigenlijk verbaasd dat als iemand een kenteken verkeerd noteerd dat er dan andere menesen voor de kosten moeten opdraaien. Met vriendelijk groet R.Andre

2073 6 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ja
door janf43 - Feb 25, 2017 om 17:54
733 Antwoorden / 0 Vragen
0

Lees dit met name het deel over gekloonde kentekens.

tenormin
door tenormin - Feb 25, 2017 om 17:55
16826 Antwoorden / 108 Vragen
0

Het enige wat u nu kunt doen is even afwachten op antwoord van uw mail; het lijkt vaker fout te gaan, zie op Klachten kompas over PB Tankcollect. Een kenteken kan alleen verkeerd worden genoteerd als het handmatig gebeurd; meestal zijn er opnames. Men zal die toch aan u moeten tonen, vooral ook omdat u daar totaal niet in de buurt bent geweest. En uw auto niet gestolen is (geweest) of iemand anders van uw auto gebruik heeft gemaakt, of uw kenteken een doublure heeft.

hansje klein
door hansje klein - Feb 25, 2017 om 17:56
3037 Antwoorden / 62 Vragen
0

Misschien uw kenteken gekopieerd, zelfs op hetzelfde automerk/model met dezelfde kleur geplaatst?

Vraag eens wat meer onderbouwde gegevens van de gebruikte auto bij het kantoor of het tankstation op. De briefstuurder kan niets meer weten dan de gegevens die bij het RDW zijn opgevraagd.

Aangifte doen is bij een herhaling dan ook absoluut noodzakelijk. Mogelijk kunt u ook de juiste standplaats van uw auto op de aangegeven tijd aangeven/bewijzen. De pomphouder zegt geen fout te hebben gemaakt, u zegt dat u daar nooit was en de tussenpersoon weet het gewoon niet, maar biedt zijn dienst op basis van succes (het verdienmodel) aan de pomphouders aan en daarmee bent u degene waarop wordt 'ingeslagen'.

Daarmee is de gang van zaken nog niet rechtmatig natuurlijk. Ik vind over de incasseerder weinig klachten.


fa
door familyman - Feb 25, 2017 om 18:08
888 Antwoorden / 1 Vragen
0

Ik neem aan dat u weet waar dat uw auto (want daar zou het mee gebeurd zijn) was op het genoemde tijdstip. En nog beter: kunt bewijzen. Heeft u de auto aan iemand uitgeleend? Als de auto 'onder uw beheer' was op dat tijdstip en daar dus niet was en niet uitgeleend was moeten ze met videobewijs komen.

ne
door neodutchio - Feb 25, 2017 om 19:14
5148 Antwoorden / 12 Vragen
0

Het is niet zeker dat het verkeerde kenteken is genoteerd. En ook al zou dit gebeurd zijn is het niet automatisch zo dat de kentekenhouder verplicht is om te betalen. Fouten kunnen nou eenmaal gemaakt worden, maar kunnen ook weer opgelost worden.

Wacht u eerst even de reaktie af van PB Tankcollect wat hun kant van het verhaal is. Bekijk eerst de beelden alvorens met de vinger te gaan wijzen. Pas na het bekijken kunt u verdere stappen ondernemen. Dat kan zijn dat het inderdaad een simpel schrijffoutje is, maar ook een kopie van uw platen waardoor PB collect niets te verwijten valt.

ha
door halex - Feb 25, 2017 om 19:57
1374 Antwoorden / 4 Vragen
0

Wat was de datum van de brief, wanneer hebt u de mail gestuurd en wat was de reactie?
Het is wel handig als u alle relevante feiten meldt in uw verhaal.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

j
j jonker - Apr 17, 2024 om 20:12
Elektronica & tv

Contract youfone ontbinden

sins begin maart heb ik youfone wekelijks gebeld gemailt omdat mijn tv steeds vastliep telefoon niet doet internet slecht.
je mag voor €100 per maand toch wel iets goed verwachten? dus kan ik hierdoor van mijn contract af Lees meer

Fr
Fred Mennen - Apr 17, 2024 om 13:07
Geldzaken & recht

Post.NL geeft je geen mogelijkheid om je Post.NL afhaalpunt te wijzigen. Dit wor

Wanneer je een pakket ontvangt via Post.NL kun je alleen je afhaalpunt wijziggen bij de bestelling.
Als ontvanger kun je niet via de Post.NL App en de Klantenservice niet je afhaalpunt van Post.NL bepalen.
Post.NL doet dit voor jou en wel via je postcode.
Als ontvanger kun je dat niet zelf bepalen.
Wel bij het plaatsen van je bestelling bij de verzender.
Je mag dus als ont ... Lees meer

Ha
Hans Wijtman - Apr 19, 2024 om 19:46
Geldzaken & recht
Ik ben via internet opgelicht. Hoe krijg ik mijn geld terug?

Ik ben via internet opgelicht. Hoe krijg ik mijn geld terug?

Op 25 maart j.l. kreeg ik een sms-je van iemand die zich voordeed als medewerker van ICS (International Card Service) met een noodnummer. Er was geprobeerd €899 van mijn rekening te halen. Ik belde dit nummer en was even later €1794 kwijt. Ik heb aangifte gedaan bij de politie en heb mijn rechtbijstandsverzekering ingelicht. Hoe krijg ik mijn geld terug? Lees meer