th
door theo scheffer Jan 29, 2016 om 09:43
Auto & vervoer

Kosten apk keuringen

Is er een landlijk limiet vast gesteld wat een garage zich mag vragen voor een apk keuring?
Mijn partner laat zijn auto al 20 jaar bij dezelfde garage de apk keuring uitvoeren.
Vorig jaar betaalde hij nog 45 euro voor de apk zonder bijkomende herkeurings kosten.
Nu dit jaar betaald hij 49.50 euro en hij moet 20 euro betalen voor de herkeuring.
Dat ze even bijna 25 euro omhoog zijn gegaan zonder dir ergens kenbaar te maken mag dit zomaar even.
Mogen ze zich zomaar bijna 75 euro vragen voor een keuring?
Heb kontact opgenomen met de rdw en de rijks overheid deze kunnen mijn vraag niet beantwoorden.
Via de internet site kan ik hier eveneens niets duidelijk over terug vinden.


14089 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

tijger1
door tijger1 - Jan 29, 2016 om 09:52
42060 Antwoorden / 21 Vragen
0

Ze mogen vragen wat ze willen. Maar waarom een herkeuring?

Gerry1969
door Gerry1969 - Jan 29, 2016 om 09:52
3449 Antwoorden / 25 Vragen
0

Een garage mag vragen wat ze willen, het Is aan u om te bepalen of u dit bedrag wil betalen. Overigens Is het zo dat de apk keuringen die je weleens ziet voor 14,95 uiteindelijk veel duurder uitvallen omdat er van alles wordt gevonden wat direct moet worden opgelost.50 euro is voor een werkplaats een uurtarief dus als ze een uurtje bezig zijn Is het niet onredelijk. 

Diewilik

ku
door kujer - Feb 3, 2016 om 16:00
22 Antwoorden / 2 Vragen
0

Tarief staat vrij, afmeldkosten aan het RDW staan wel vast! Herkeuring is alleen noodzakelijk als afkeur afgemeld is. Beter was geweest goedkeur na reparatie de auto af te melden. Foutje van de garage / keurmeester volgens mij zou dit niet in uw nadeel moeten zijn.

jo
door jorisw - Feb 3, 2016 om 17:25
4340 Antwoorden / 1 Vragen
0

45 euro incl. eventuele herkeuringskosten is overigens wel erg weinig. Daar kan een garage niet van leven. Tenzij ze, zoals iemand anders ook al zegt, een lage prijs voor de keuring gebruiken om klanten te lokken en zo de extra's te verkopen. 

Wellicht iemand die eens een keer naar de cijferes van het bedrijf heeft gekeken en geconcludeerd heeft dat het zo niet langer kon waardoor de prijzen fors zijn verhoogd.

ro
door ronny530 - Feb 3, 2016 om 17:49
2773 Antwoorden / 41 Vragen
0

Een apk station die zich toelegd op enkel keuren zal in de regel duurder zijn dan een garage die winst uit repareren moet hebben. Een apk station kan maar een x aantal auto's per dag keuren want er staat toch een uur voor een keuring. De meest gehanteerde prijs ligt om en nabij de 50 euro en een herkeuring is  vaak gratis als de auto binnen een redelijke termijn wordt herkeurt. Een garage die een belachelijk lage prijs voor de apk aanbiedt doet dat om u als klant binnen te halen met als doel omzet te genereren want ze vinden bijna altijd wel iets dat net niet tot goedkeuring leidt in de hoop dat u het laat repareren.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

na
nanada - Apr 18, 2024 om 12:32
Winkels & webshops

Apparatuur tas blijkt niet waterdicht, website zegt het is waterdicht - heb ik recht op geld terug?

Hai. Ik heb bij een winkel voor dj benodigheden [edit-red.] een tas gekocht voor dj apparatuur. Volgens de website is de tas waterdicht.

Dat was ie niet. Ik was voor werk op reis en merkte dat de tas niet water dicht is. Ik heb direct gemaild en de situatie uitgelegd.

Ik wil mijn geld terug, want dat ding functioneert niet zoals beloofd en nu doen ze er alles aan om dat dus n ... Lees meer

he
henniev - Apr 16, 2024 om 14:49
Computers & telefonie
Abonnement Red Together Vodafone

Abonnement Red Together Vodafone

Ik heb een mobiel abonnement bij Vodafone Red Together met mijn vrouw als medegebruiker genomen om buitenshuis wifi te hebben en te gebruiken. Nu kwam ik erachter dat Vodafone mijn thuisgebruik van de wifi (deze gebruik ik overig van Ziggo) de mb"s noteert en aftrekt van mijn afgesloten gb contract bij Vodafone.
Bijvoorbeeld: op 02/03/2024 heb ik om 19.23 0,01 mb gebruikt. Hoe dan? als ik en ... Lees meer

ji
jimace - Apr 18, 2024 om 19:59
Geldzaken & recht
Probleem bij pakket bezorgen door DPD

Probleem bij pakket bezorgen door DPD

Ik heb een CDi (brommer onderdeel) besteld en deze zou DPD bezorgen. Echter is de CDi nooit afgelevert alleen de verpakking zat in de brievenbus. En daar gaat het in onze ogen mis, omdat dit geen brievenbus pakket was. De afmetingen van de CDi zie foto zijn groter dan die van onze brievenbus. Wij hebben natuurlijk direct contact gehad met DPD maar zij geven de leverancier de schuld omdat het pakke ... Lees meer