do
door dorusje 20 aug. 2012 om 13:43
Auto & vervoer

N.S. abonnement +vrije reisdagen.

Wij hebben in nov.2011 op de O.V.chipkaart een voordeel uren abonnement met 7 vrije reisdagen gezet.Nu wonen wij in Gendringen en kunnen in Terborg op de trein om onze vrije reis dag te beginnen, maar die vrije reisdag moet op de O.V. chipkaart geaktiveerd worden en dat kan alleen bij een NS station, en dat is voor ons Arnhem. Dus moeten wij eerst een kaartje kopen om in Arnhem met onze vrije reis te beginnen.Van de zotte!! we hebben bij Syntus al diverse keren ons belag gedaan maar dan moeten we bij NS zijn. Ook daar hebben we onze klacht gedaan, en ook geen antwoord op gekregen.Bij Syntus in Doetinchem zeggen ze , dan reist u maar zwart naar Arnhem. Dat doen we dan ook, maar met angst en beven, want wat aals er controle komt! Voorheen was het zo met een abonnement+ vrije reisdagen , dan kreeg je een vel met kaartjes thuis en dan kon je de dag die je nodig had eraf scheuren en op elk perron afstempelen was simpel en niks mis mee. We hebben bij NS ook al voorgesteld , geef ons gewoon zo een vel met kaartjes maar dat kan niet meer. Zondag 19 augustus hebben we een treinreis gemaaktvan Terborg naa Oss (tot Arnhem dus zwart) wij kregen tussen Nijmegen en Oss controle, we hebben de controleur weer ons probleem uitgelegd en de man vond het wel zo een krom zoals het moest, dat hij naar een of ander kantoor belde en om uitleg vroeg, nou die hadden daar geen antwoord op en hij werd door verbonden naar een ander kantoor, en ook daar kon men geen antwoord geven,de man was er helemaal onderste boven van. Had er nog nooit mee te maken gehad. De oplossing is zo simpel, geef de mensen die gebruik moeten maken van Syntus of straks Arriva 7 enkele reiskaartjes tot een NS station en klaar is kees. Hoeven ze geen dure automaten aan te passen en wij kunnen rustig in de trein stappen. Is dit misschien een probleem om ook bij NS neer te leggen, Wij zijn natuurlijk niet de enige , al die mensen die vanuit Winterswijk naar Arnhem of Zutphen moeten reizen hebben dit probleem.
Hopelijk komt er een oplossing voor ons. Met vriendelijke groeten Anneke van Remmen

1806 12 Rapporteer

Deze vraag is gesloten. De vraag kan niet meer worden beantwoord.

sw
door swat1500 - 20 aug. 2012 om 23:54
2156 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dit is een vraag en antwoord forum. Kennelijk wilt u een discussie starten.

Als uw abonnement alleen geldig is bij de NS dan lijkt het mij logisch dat u bij een andere maatschappij (Synthus) daarmee niet kan reizen. Vrij reizen dagen idem. U mag vrij reizen bij de NS en niet bij Synthus.

do
door dorusje - 21 aug. 2012 om 09:43
9 Antwoorden / 4 Vragen
0

[quote=swat1500 schreef op maandag 20 aug 2012, 23:54]Dit is een vraag en antwoord forum. Kennelijk wilt u een discussie starten.

Als uw abonnement alleen geldig is bij de NS dan lijkt het mij logisch dat u bij een andere maatschappij (Synthus) daarmee niet kan reizen. Vrij reizen dagen idem. U mag vrij reizen bij de NS en niet bij Synthus.

NS heeft namelijk vanaf april officieel bekend gemaakt dat alle bedrijven zoals Synthus en Arriva ook deze abonnementen accepteren,

EVA zegt:U kunt met uw NS-abonnement ook reizen met de treinen van Veolia, Arriva, Connexxion en Syntus

door rapil - 21 aug. 2012 om 10:08
433 Antwoorden / 0 Vragen
0

Beste dorusje, je hoeft het vrijkaartje niet te activeren op je ov chipkaart. Dit is n.l. niet mogelijk. Wat je wel moet doen is een datum op je kaartje laten stempelen, DIT KAN OP IEDER STATION, groot of klein maakt niet uit. Er staan op ieder station stempelautomaten.

do
door dorusje - 21 aug. 2012 om 10:28
9 Antwoorden / 4 Vragen
0

Beste Rapil, dat moet juist wel omdat het abonnement op de OV chipkaart staat, en iedereen die nu een Abonnement neemt komt daar ook mee in aanraking.Het oude sisteem was wel met kaartjes afstempelen.

di
door diemenees - 21 aug. 2012 om 13:13
184 Antwoorden / 11 Vragen
0

er zijn momenteel 2 VERSCHILLende soorten kortingskaart met keuzedagen 60+ in omloop:
1.als je nog OUDE stijl hebt (kost 60€/jaar+ 14 voor die 7 dagen extra) dan krijg je nog papieren kaartjes thuis,. deze gelden bij ELKE treinvervoerder. heb ik zelf nog voor enkele weken gekregen.
2.als je nieuwe stijl dalkorting hebt ( is er pas sinds 1/8/11),kost 50€/jaar+14 voor die 7 dagen, dan mag je NIET met korting reizen als je reis start tussen 16-18.30 en bij deze kaart zijn de keuzedagen op de chip geladen-na ophalen bestelling. In principe zou dit sinds de bedrijven hiermee samenwerken mogelijk moeten zijn bij ELKE automaat-zelfs die gele bij de AH in Terborg-of waar U woont (al weet ik niet of er een AH is-dan is er vast een andere winkel), en bvb ARRIVA-die vanaf 12/12 de treintjes in de Achterhoek overneemt heeft eigen automaten die het ook kunnen. ALS je dit oplaadt-dat kan voor je reist!!-dan wordt dit ''produkt'' als eerste aangesproken en kan je dus je 1e reis NIET met korting doen zodra je dan incheckt. Overigens moet er op Doetinchem een gewone automaat staan van NS die het ook moet kunnen. STS heeft nl. geen eigen automaten voor gewone enkeltjes.
Veel van bovenstaande antwoorden slaan inderdaad de plank mis, omdat ze niet van de hoed en de rand weten.

do
door dorusje - 21 aug. 2012 om 13:32
9 Antwoorden / 4 Vragen
0

Diemenees , uheeft gelijk, dat het bij elk station zou moeten kunnen, maar zover is het nog jammer genoeg niet. Mensen met het oude sisteem kunnen dat wel, u heeft tenminste mijn verhaal goed gelezen! Ik hoopte op reacties van mensen met dezelfde problemen, maar dat kan nog komen. U in iedergeval bedankt!

door rapil - 21 aug. 2012 om 13:46
433 Antwoorden / 0 Vragen
0

Beste dorusje, dan heb je dus GEEN voordeelurenkaart zoals je aangeeft.

do
door dorusje - 21 aug. 2012 om 13:50
9 Antwoorden / 4 Vragen
0

Rapil, Wij hebben wel een voordeeluren abonnement+ 7 vrije reisdagen en dat staat op de OV chipkaart.

door rapil - 21 aug. 2012 om 14:04
433 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dat is dan heel vreemd, heb al jaren een voordeelurenabo. Heb vorige week een nieuwe kaart ontvangen voor de komende 5 jaar en reis op papieren vrijkaartjes, de bekende 7 stuks.

do
door dorusje - 21 aug. 2012 om 14:11
9 Antwoorden / 4 Vragen
0

Rapil, wij vinden dat van de NS ook vreemd, wij hebben ook naar die kaartjes gevraagd, maar dat kan dus niet volgens NS, als je abonnement op de OV chipkaart staat. Dus wij zeggen dadelijk in november ons trein abonnement maar weer op !

je
door jebbi009 - 13 nov. 2012 om 21:24
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik kon in Terborg inderdaad niet mijn keuzedag ophalen. Ik heb toen maar in Terborg ingecheckt en in Arnhem dit alsnog gedaan. Later het bedrag bij Syntus teruggevraagd; is gelukt.

do
door dorusje - 14 nov. 2012 om 13:34
9 Antwoorden / 4 Vragen
0

Beste jebbi009

Ben blij dat er eindelijk iemand reageerd zoals het gaat met de OV chipkaart en met N.S,
donderdag heeft het programma van MAX ( Meldpunt) het er ook over. Ik heb daar ook mijn klacht gemeld. Maar intussen wel mijn treinabonnement opgezegd. We wachten nu op betere tijden.
Is wel mooi van Syntus om terug te betalen , maar dat is steeds zo een gedoe.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ma
Margo123 - 18 okt. 2016 om 19:54
Huishouden & energie

Auping Maestro matras

Dit jaar hebben wij onze compleet nieuwe Auping boxspring geleverd gekregen inclusief kussens, boxspring en matrassen.

 

Mijn partner heeft een Maestro stevig matras en mij werd de Maestro soft geadviseerd. Sindsdien heb ik flinke rugklachten en ervaar ik slaapproblemen.

 

In eerste instantie dacht ik dat ik moest wennen aan h ... Lees meer

ma
marianne51 - 15 okt. 2016 om 15:45
Huishouden & energie

IK MOET 800 EURO BIJBETALEN OP MIJN EINDAFREKENING BIJ ENECO DIT IS NIET NORMAAL

ik kreeg eind mei zomaar een mail of ik even 800 euro wil betalen op mijn eindafrekening bij de eneco ik zou volgens de eneco drie keer zoveel gas hebben gebruikt het jaar daarvoor hadden we maar 600kubieke meter gas verbruikt nou hadden we vorig jaar een toon laten plaatsen nou dat is echt een waardeloos ding we moesten iedere keer een monteur laten komen om de toon te laten resetten als we de ve ... Lees meer

Co
Conny B. - 19 okt. 2016 om 15:21
Huishouden & energie

Zijn tefalpannen echt zo goed als ze beweren?

Ik heb al vaker tefalpannen gehad maar echt supergoed vind ik ze niet. en in de vaatwasser worden ze ook nog eens heel lelijk. daarbij krijg ik de indruk dat de kwaliteit van de pan zeker slechter wordt! Lees meer